Oppenheimer, 2024 Oscar’larına damga vurdu

Oppenheimer, 2024 Oscar'larına damga vurdu

Oppenheimer 2024 Oscar ödül törenine damga vurdu. İşte tüm detaylar.

32 adaylık olmasına rağmen Netflix ve Apple TV+, 2024 Oscar’larında neredeyse yer alamadı; Netflix, Wes Anderson’ın The Wonderful Story of Henry Sugar (En İyi Canlı Aksiyon Kısa Film) filmiyle tek bir ödül kazandı. Bu yıl Carey Mulligan (Maestro), En İyi Kadın Oyuncu ödülünü Poor Things’den Emma Stone’a kaptırdı. Universal, Oppenheimer ile  büyük kazanan olurken, Poor Things (Disney’s Searchlight Pictures) dört ödül kazandı.

Oppenheimer

Bu, bu yıl Bradley Cooper ve Carey Mulligan ile en iyi şarkı dalında tek bir ödül aldı. Gala, geçen yıl altı ödül alan Netflix için bir hayal kırıklığıydı. Netflix, 2017’den bu yana 23 Oscar kazandı ancak En İyi Film veya En İyi Erkek Oyuncu/Kadın Oyuncu kategorilerinde henüz ödül alamadı. Bu yıl dört adaylığına rağmen yine de Oppenheimer’ın gölgesinde kalan yayın akışı devi platformuna ne kadar yeni içerik eklerse eklesin bazı şeyleri aşamamış görünüyor.

Lily Gladstone, Killers of the Flower Moon filmiyle galada öne çıkan isimlerden oldu. Aynı zamanda En İyi Erkek Oyuncu veya Kadın Oyuncu dalında Akademi Ödülünü kazanan ilk Yerli Amerikalı oldu. Gladstone’un bir çok dalga aday gösterilmesine rağmen ödül alamaması dışında ödüller büyük ölçüde beklendiği gibi dağıtıldı. İşler sadece Netflix için pek yolunda gitmedi denebilir.

Galaxy S24 Ultra: Profesyonel Fotoğrafçılığı Uzaya Taşıyan Telefon