Barbie filmi 1 milyar dolara doğru gidiyor

Barbie filmi

Sosyal medya desteği sayesinde tüm dünyada sinemaseverlerin akın ettiği Barbie filminin gişe hasılatı daha şimdiden 1 milyar dolara yaklaştı.

Özellikle sosyal medyayı son derece etkili şekilde kullanan tanıtım kampanyası sayesinde bir anda yılın en dikkat çekici filmlerinden birine dönüşen Barbie filmi, geçtiğimiz günlerde sinemaseverlerle buluştu. Christopher Nolan’ın yeni filmi Oppenheimer ile aynı gün vizyona girmiş olmasına rağmen gişedeki macerasına muhteşem bir başlangıç yapan Barbie, o günden sonra da hız kesmedi. Gişedeki ilk hafta sonunda Oppenheimer’ın hasılatını neredeyse ikiye katlayan film, daha vizyondaki ikinci haftasında olmasına rağmen 1 milyar dolar barajına epey yaklaştı.

Variety’nin bugün paylaştığı bilgilere göre dünyanın dört bir yanında insanları sinemaya çekmeyi başaran Barbie filminin global gişe hasılatı 750 milyon doları aşmış durumda. Bu da Barbie’yi 750 milyon dolar hasılata en hızlı ulaşan filmlerden biri yapıyor. Filmin gişedeki gidişatı, filmin önümüzdeki hafta sonu 1 milyar dolar barajını da aşmış olacağını gösteriyor. Şimdi asıl merak edilen filmin gişesinin ne kadar yükseğe çıkacağı. Barbie’nin tam bir fenomene dönüşmüş olması 2 milyar dolar ihtimalinin bile konuşulmaya başlanmasına sebep olmuş durumda.

Oppenheimer

Barbie filmiyle aynı gün vizyona girmesinin Oppenheimer’a zarar verdiği düşünülebilir. Ancak ortaya çıkan tablo tam tersini gösteriyor. Barbenheimer hashtagi altında yürütülen tanıtım kampanyası her iki filme de yaramış gibi görünüyor. Barbenheimer akımına katılan izleyiciler, Barbie ile Oppenheimer’ı üst üste izleyerek bunu sosyal medyada paylaşıyor. Bu da Oppenheimer’a olan ilgiyi de kayda değer ölçüde arttırıyor. Nitekim Nolan’ın yeni filmi de daha şimdiden 400 milyon dolar hasılata ulaşmış durumda ki Oppenheimer gibi biyografik bir dönem filmi için bu inanılmaz bir rakam.

Samsung’un geliri de kârı da hızla düşüyor