Oppenheimer fazlasıyla beğenildi

Oppenheimer

Bu hafta sinema severler için oldukça güzel bir hafta oldu zira hem Barbie hem de Oppenheimer vizyona girdi. İki film de ciddi anlamda beğeni topladı. İşte tüm detaylar.

Christopher Nolan’ın Oppenheimer filmi merakla bekleniyordu ve şimdiden gişe rekorları kırdı. Filmde bir noktada, atom bombasının babası ikonik üniformasını giyiyor, takım elbisesi ve şapkası ile adeta Batman gibi poz veriyor. Ancak atom bombasını icat eden adama sevgi gösterilmesi ayrı bir tartışma konusu oldu. Batman’in ilk kez pelerini ve başlığını giymesi gibi epik sahneler ile yansıtılan atom bombası mucidi izleyenlerden tam puan aldı. Akıllara başka sorular da takıldı. Bir atom bombası yapmak savaşı kazanmaya yardımcı olabilir, ama insanlığa ne pahasına?

Oppenheimer fazlasıyla beğenildi

Oppenheimer, Nolan için ilginç bir proje gibi görünebilir: Batman üçlemesini The Dark Knight Rises ile tamamladığından beri, kendisini giderek daha karmaşık projelere adadı. Yıldızlararası, görünüşte insanlık için yeni bir gezegen bulmak için kozmosu keşfeden bir adam hakkında bir hikayeydi, ama aynı zamanda çocukları yaşlandıkça kişisel fedakarlıklarla boğuşan bir karaktere odaklanıyordu.

Dunkirk, ünlü bir savaş tahliyesinin tamamen sinematik, neredeyse diyalogsuz geçen bir aksiyon bombasıydı. James Bond-esque set parçalarıyla karıştırılan cesur bir yapımdı. Bu sırada Oppenheimer, bir patlayıcı sekans dışında, çeşitli toplantı odalarında geçen, çoğunlukla diyaloglardan oluşan bir film.

James Cameron: “Sizi yapay zeka konusunda uyardım, dinlemediniz”