ChatGPT Kullanıcı Sayısını İkiye Katladı

SearchGPT beklenenin altında

ChatGPT’nin haftalık aktif kullanıcı sayısı açıklandı. OpenAI’ın popüler yapay zeka programı, bir yıldan kısa sürede kullanıcı sayısını ikiye katladı.

Teknoloji dünyasında tüm dengeleri değiştiren yapay zeka patlamasının fitilini ateşleyen program olan ChatGPT, çıktığı günden beri gündemden düşmüyor. Öyle ki ChatGPT ismi bugün artık yapay zeka denince akla gelen ilk marka oluyor. OpenAI tarafından geliştirilen GPT’nin bu öncü pozisyonu, kullanıcı nezdinde de karşılık buluyor. Bugün yapay zeka alanına yeni yeni giren ya da sadece belli başlı görevler için kullanıcıların bir numaralı tercihi GPT oluyor. OpenAI tarafından paylaşılan son veriler de GPT’nin bu popülerliğini gözler önüne seriyor.

OpenAI, ChatGPT’nin haftalık aktif kullanıcı sayısının 200 milyona ulaştığını açıkladı. Şirket geçtiğimiz yılın kasım ayında kullanıcı sayısını açıkladığında bu rakam yaklaşık 100 milyondu. Yani GPT bir yıldan bile kısa bir sürede haftalık aktif kullanıcı sayısını ikiye katladı.

chatgpt

OpenAI, sadece bireysel kullanıcıların değil, kurumsal müşterilerin de artık yapay zeka programlarını düzenli olarak kullandığını söylüyor. Fortune 500 listesinde şirketlerin yüzde 92’si, OpenAI’ın yapay zeka programlarından en az bir tanesini kullanıyor.

Öte yandan GPT-4o mini’nin çıkışının da API kullanımını ikiye katladığı açıklandı. Program geliştiricilerine sunulan GPT-4o mini hem daha ucuz hem de öncülünden daha zeki olmasıyla dikkat çekmişti.

GPT’nin bu başarısı OpenAI için iyi haber olsa da şirketin bu kullanıcı kitlesini gelire çevirmek için çözümler üretmesi gerekiyor. Çünkü 200 milyon kullanıcısına rağmen OpenAI harcamalarını karşılamakta zorluk çekiyor.

Amazon Prime Gaming, İki Yüzüklerin Efendisi Oyununu Ücretsiz Veriyor