Apple Hisseleri Yeniden Tavan Yaptı

Apple Spotify için karşı dava

Morgan Stanley analistlerinin güven oyu Apple hisselerine tavan yaptırdı. iPhonelara yapay zeka eklenmesinin satışlara yansıması bekleniyor.

iPhone 15 serisi kayda değer satış rakamlarına ulaşmış olsa da aslında beklentilerin altında kaldı. Özellikle Çin pazarında yerel telefon üreticilerinin ön plana çıkması, iPhone satışlarının istenen rakamlara ulaşmasına engel oldu. Buna bir de Vision Pro’nun hayal kırıklığı yaratan satış performansı eklenince, son aylar Apple için pek de iyi geçmedi. Nitekim bu durum hisselere de yansıdı. Şirketin hisseleri son dönemde inişli çıkışlı bir grafik çiziyordu.

Ancak bu hafta Amerikalı teknoloji devi adına umut verici bir gelişme yaşandı. Önde gelen yatırım firmalarından biri olan Morgan Stanley, şu an yatırım yapmaya en uygun şirketleri açıklarken Apple’a en üst sıralarda yer verdi. Bu da Amerikalı teknoloji devinin hisselerine olumlu yansıdı. Üst üste birkaç gündür yükselen Apple hisseleri bugün itibarıyla tavan yaptı.

apple intelligence

Morgan Stanley’nin şirkete dair öngörüsünün bu kadar iyi olmasının başlıca sebebi yapay zeka alanında yapılacak atılım. Bildiğiniz gibi bu yıl çıkacak yeni iPhonelar dikkat çekici yapay zeka özelliklerine sahip olacak. Bu da iPhonelarda son yıllarda gördüğümüz en önemli geliştirmelerden biri olacak. Morgan Stanley analistleri, yaşanacak bu atılımın pek çok kullanıcıyı yeni iPhonelara geçme konusunda motive edeceğini düşünüyor.

Kullandıkları eski iPhone modelleriyle yeni çıkan modeller arasında çok bir fark görmeyen iPhone kullanıcıları, telefonlarını yenileme işini daha sonraki yıllara erteleyebiliyordu. Bu sırada çok da bir şey kaçırmıyorlardı aslında. Ancak bu yıl iPhonelara yapay zeka özellikleri ekleneceği için eski modellerle yeni modeller arasındaki fark açılacak. Bu da çok daha fazla kişinin bir an önce yeni modellere geçmek istemesine vesile olacak. En azından Morgan Stanley analistlerinin öngörüsü bu yönde.

Amazon Prime Day’de 1300 TL’lik Oyun Ücretsiz Olacak