OpenAI Dünyaya Açılıyor; Tokyo’da Yeni Ofis Kuracak

ChatGPT yanlış bilgi veriyor

Yapay zeka alanına öncülük eden şirket olan OpenAI, dünyaya açılıyor. Şirket Asya kıtasındaki ilk ofisini önümüzdeki ay Japonya’da açacak.

Son dönemde şahit olduğumuz yapay zeka patlamasının fitilini yakan ChatGPT’nin arkasındaki şirket olan OpenAI, yaptığı atılım sayesinde bir anda en önemli şirketlerden birine dönüştü. ChatGPT’nin yanı sıra Sora gibi yapay zeka destekli başka programlar da geliştiren şirket, önümüzdeki dönemde daha da büyüyecek gibi görünüyor. Şirket de bu yönde önemli adımlar atmaya devam ediyor.

Bloomberg’in şirkete yakın kaynaklardan aldığı bilgilere göre şirket, nisan ayında Japonya’da ilk ofisini açacak. Bu aynı zamanda şirketin Asya’daki de ilk ofisi olacak. OpenAI böylece global bir şirkete dönüşme yolunda önemli bir adım daha atmış olacak. Hatırlarsanız şirket geçtiğimiz yıl da Londra ve Dublin’de birer açmıştı. Geçtiğimiz yıl Avrupa’da ilk ofislerini açtıktan sonra şimdi de Asya’da ilk ofisini açacak olan şirketin, sonraki aylarda farklı ülkelerde de ofisler açılması bekleniyor.

OpenAI teknolojisi 'askeri ve savaş' için kullanımına açılıyor

Şirketin ABD dışında da ofisler açarak global bir şirkete dönüşmek istemesinin başlıca sebeplerinden biri, bundan sonra doğrudan şirketlere ve kullanıcılara pazarlayacak ürünler çıkaracak olmaları. Özellikle kurumsal müşterilere yönelik olarak hazırlanan yapay zeka destekli programların, önümüzdeki dönemde şirket için önemli bir gelir kaynağı haline gelmesi bekleniyor.

PlayStation Plus’ın Nisan Oyunları Açıklandı