OpenAI Bir Kurucusunu Daha Kaybetti

SearchGPT beklenenin altında

OpenAI’da yaprak dökümü devam ediyor. Şirketin kurucularından biri olan John Schulman da bu hafta ayrılıp  başka bir yapay zeka şirketine geçti.

ChatGPT’nin arkasındaki şirket olan OpenAI, yapay zeka alanında yaşanan patlamaya öncülük ettiği için kısa sürede yükseldi ve bir anda teknoloji dünyasındaki en önemli şirketlerden birine dönüştü. Ancak şirket bu başarıyı yönetme konusunda epey zorlanıyor. Şirketin başındaki isim olan Sam Altman, gün aşırı tartışma yaratan bir karara imza atarken, birlikte bu şirketi kurduğu yol arkadaşlarını da kendisinden uzaklaştırıyor. Nitekim OpenAI’ı kuran ekipten geriye artık çok az isim kaldı. Bu hafta şirketin kurucularından biri daha şirketten ayrıldı.

Anthropic

Yapay zeka güvenliği alanında öncü isimlerden biri olan John Schulman, bu hafta kurucularından olduğu OpenAI’dan ayrıldı ve yapay zeka alanında faaliyet gösteren bir diğer şirket olan Anthropic‘e katıldı. Zaten Anthropic, Schulman gibi OpenAI’dan ayrılan isimler tarafından kurulmuştu. Anthropic şu an biraz geri planda olsa da kısa sürede kayda değer işlere imza atması sürpriz olmaz. Çünkü yapay zeka alanında yaşanan atılıma öncülük eden pek çok isim artık Anthropic bünyesinde çalışıyor.

ChatGPT sayesinde teknoloji dünyasında oldukça önemli bir konumda olan şirketin, Sam Altman yönetiminde yolunu kaybetmiş olduğu gerçeği, şirket içinde yaşanan bu ayrılıklarla gözler önüne seriliyor. Ancak rakiplerinin önünde kalmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazır görünen Altman, bu ayrılıklardan pek ders çıkarmayacak gibi görünüyor. Hatta şirketteki kontrolünü güçlendireceği için ortaklarından kurtulduğuna memnun bile olabilir.

Xiaomi 15 Ultra Kamerasıyla İddialı Geliyor