The Sims’in Arkasındaki Stüdyo Gizemli Bir Proje Üzerinde Çalışıyor

The Sims, oyun içi bir müzik festivali düzenleyecek

The Sims serisinin arkasındaki stüdyo olan Maxis, Project Dolores kod adıyla geliştirilen gizemli bir oyun üzerinde çalışıyor.

The Sims 4’ün çıkışının üzerinden artık 10 yıl geçti. Bu yüzden serinin yeni bir oyunla yenilenmesinin zamanı geldi de geçiyor. Ancak bu serinin arkasındaki stüdyo olan Maxis henüz Sims 5’i duyurmuş değil. Ancak bu şirketin boş durduğu anlamına gelmiyor. Maxis şu anda iki farklı proje üzerinde çalışıyor. Bunlardan ilki Project Rene kod adıyla geliştirilen proje. Bu projenin Sims ile bağlantılı olduğu biliniyor. Kimleri bunun Sims 5 olacağını, kimileri ise Sims 4 için bir yan içerik olacağını söylüyor.

1698912738 The Sims 4 For Rent 4

Ancak stüdyoda hazırlanan tek proje Project Rene değil. Bunun yanı sıra Project Dolores kod adıyla geliştirilen gizemli bir proje üzerinde daha çalışılıyor. Maxis imzası taşıdığı için merak uyandıran bu proje hakkında bilinenler oldukça kısıtlı. Fakat bu proje için Dolores kod adının tercih edilmiş olması bunun Sims’ten bağımsız bir iş olabileceğini düşündürüyor. Çünkü Sims oyunları için seçilen kod adları genelde daha farklı göndermeler içeriyor.

Örneğin Project Rene, adını Fransızca’daki “yeniden doğma” anlamındaki sözcükten alıyor. Dolores ise Latincedeki “dolor” sözcüğünden türüyor ki bu da “acı” ya da “keder” anlamına geliyor. Sims için bugüne kadar hep daha eğlenceli sözcükler seçildiği için stüdyonun Dolores ismini bu projeye vermesi pek akla yatmıyor. Bu yüzden Dolores’in The Sims serisinden bağımsız, daha karanlık bir iş olabileceği düşünülüyor. Öte yandan geçtiğimiz günlerde proje için açılan iş ilanında, Sims oyunlarına aşina kişilerin arandığının söylenmesi, bunun da bir yaşam simülasyonu olabileceği şeklinde yorumlanabilir. Kim bilir belki de Maxis’ten daha yetişkin işi, daha karanlık tonda bir yaşam simülasyonu görürüz.

PlayStation Plus’ın Nisan Oyunları Açıklandı