OpenAI ChatGPT’nin fiyatını arttıracak

OpenAI ChatGPT'nin fiyatını arttıracak

OpenAI’nin yatırımcılara yıl sonuna kadar ChatGPT’yi kullanmak için ayda 22 dolar almayı planladığını söylediği bildiriliyor. İşte tüm detaylar.

Şirket ayrıca önümüzdeki beş yıl içinde aylık fiyatı agresif bir şekilde 44 dolara çıkarmayı planlıyor. The New York Times’ın ele geçirdiği belgeler, OpenAI’nin bu ağustos ayında 300 milyon dolar gelir elde ettiğini ve yıl sonuna kadar 3,7 milyar dolar satış yapmayı beklediğini gösteriyor. Maaş, kira ve operasyonel giderler gibi çeşitli giderler şirketin bu yıl 5 milyar dolar zarar etmesine neden olacak. OpenAI’nin, mali açığını önlemek veya azaltmak için yeni yatırımcılar bulma çabasının bir parçası olarak NYT’nin bildirdiği belgeleri dağıttığı bildiriliyor. Neyse ki OpenAI 150 milyar dolarlık bir değerlemeyle para topluyor ve yeni bir yatırım turu 7 milyar dolara kadar gelir getirebilir.

OpenAI ChatGPT'nin fiyatını arttıracak

OpenAI’nin ayrıca kar amacı gütmeyen bir şirketten kar amacı gütmeyen bir şirkete geçişin ortasında olduğu bildiriliyor. Böylece yeni yatırımcılar için muhtemelen daha yüksek oranlarda pazarlık yapmak için daha fazla alana sahip olacaklar. ChatGPT son dönemlerde oldukça önemli hale geldi, zira herkes bir şey araştırmadan önce ChatGPT’ye soruyor gibi. Ancak yapay zekanın da yanılabileceği zamanlar olduğunu unutmamak gerekli. Özellikle yapay zeka geliştikçe yalan söylemeye de daha elverişli hale gelebilir. Ya da bilmediği şeyi biliyormuş gibi davranabilir. Ancak durum ilerde değişebilir.

Elektrikli Araç Şarj İstasyonları Tehlike Saçıyor: Sahte QR Kod Tehlikesi