iPhone 16’nın Batarya Özellikleri Sızdırıldı

iphone 16

Gelen son sızıntıyla birlikte, bu yıl çıkacak dört iPhone 16 modelinin de batarya kapasiteleri netlik kazandı. Apple, kullanıcıları hayal kırıklığına uğratabilir.

Amerikalı teknoloji devi Apple, her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni iPhone modellerini kullanıcılarla buluşturacak. Eylül ayında çıkması beklenen iPhone 16’nın çıkışına daha uzunca bir süre olsa da telefonun pek çok özelliği şimdiden ortaya çıkmış durumda. Son olarak da iPhone 16’nın tüm modellerinin batarya özellikleri ortaya çıktı. Weibo platformunda paylaşılan bilgilere göre bu yıl çıkacak dört yeni iPhone modelinin batarya kapasiteleri şöyle olacak:

iPhone 16: 3,561mAh
16 Plus: 4,006mAh
16 Pro: 3,355mAh
16 Pro Max: 4,676mAh

iphone 16 4

Bu bilgiler, daha önce gelen sızıntıları da doğruluyor. Bu yüzden bu yılki iPhonelar’ın batarya kapasitelerinin bunlar olacağını varsayabiliriz. Bu bilgilere bakılırsa bu yıl çıkacak dört modelden üçü öncüllerine göre daha büyük bataryalara sahip olacak. Ancak Plus modelinde bir gelişme olmayacak. Aksine Plus modelinin bataryası iPhone 15 Plus’takinden düşük olacak gibi görünüyor. Gerçi artış yaşanan üç modeldeki artışlar da öyle kayda değer olmayacak. Mesela standart modelde batarya kapasitesi 3349’tan 3561 mAh’a çıkacak. Yani anlayacağınız Apple’ın bu yıl bataryalarda kayda değer değişiklikler yapmasını bekleyenler hayal kırıklığına uğrayabilir.

Tabii batarya kapasitesi her şey demek değil. Daha iyi bir yonga seti ve daha iyi optimizasyon, aynı batarya kapasitesinin çok daha uzun süre dayanmasını sağlayabilir. Bu yüzden Apple’ın bu alanlarda ne yapacağını da bekleyip görmek gerek.

PlayStation Plus’ın Nisan Oyunları Açıklandı