OpenAI Gelirinin Kaynağını Açıkladı

OpenAI SearchGPT beklenenin altında

ChatGPT’nin arkasındaki şirket olan OpenAI’ın finans yöneticisi Sarah Friar, şirketin gelirinin en büyük bölümünü nereden elde ettiğini açıkladı.

OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT, bugün en çok kullanılan yapay zeka programı olarak zirveyi almış durumda. Popüler yapay zeka uygulamasının 250 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunuyor. Ancak bu 200 milyonun büyük bölümü uygulamayı ücretsiz olarak kullanıyor. Bu da şirketin elindeki bu cevheri paraya dönüştürmesine engel oluyor.

Ancak şirket buna rağmen gelirini gitgide arttırıyor. Bunun başlıca sebebi ise ChatGPT’nin paralı bir versiyonunun da olması bu versiyona olan ilginin her geçen gün artması. Öyle ki bugün artık OpenAI’ın gelirinin önemli bir bölümünü bu paralı aboneler oluşturuyor. OpenAI CFO’su (finans yöneticisi) Sarah Friar, şirketin bugün artık gelirinin yüzde 75’ini ChatGPT’nin paralı abonelerinden elde ettiğini açıkladı.

chatgpt

Friar, ChatGPT’nin şu anda 250 milyondan fazla haftalık aktif kullanıcıya sahip olduğunu açıklarken, bu kullanıcıların paralı versiyona geçme oranının artmakta olduğunu belirtti.

ChatGPT’nin paralı kullanıcıları arasında kurumsal müşteriler önemli bir yer tutuyor. ChatGPT iş dünyasında pek çok alanda kullanılabiliyor. Çalışanlara yardımcı olabilecek, hatta bunlardan bazılarının yerini alabilecek fonksiyonlar, paralı ChatGPT’nin sunduğu özellikler arasında yer alıyor.

ChatGPT’nin başlattığı yapay zeka patlamasının tüm teknoloji dünyasını sarması, aradan geçen bir yılda ChatGPT’ye pek çok rakip çıkmasını sağladı. Ancak bu artan rekabete rağmen kullanıcıların, özellikle de kurumsal müşterilerin bir numaralı tercihi ChatGPT olmaya devam ediyor.

Oppo Find X8 ve X8 Pro Resmen Tanıtıldı