OnePlus 6’da çentik kullanıcı tercihine bırakılacak

oneplus 6 1

Çin’in en önemli akıllı telefon üreticilerinden biri olarak gösterilen OnePlus, şu aralar yeni amiral gemis modeli üzerine yoğunlaşmış durumda. Çinli üretici, geçtiğimiz yıl satışa sunduğu 5T modeli ile tasarım çizgisini yeniden yorumlamış ve 18:9 ekran en boy oranına sahip ilk telefonunu da satışa sunmuştu. Fakat 5T’deki tasarım çizgisini yeterli bulmayan Carl Pei ve ekibi OnePlus 6 için kolları bir kez daha sıvadı.

OnePlus 6 farklı bir tasarıma sahip olacak

Şimdiye kadar OnePlus 6 ile ilgili pek çok bilgi sızdırıldı. Keza sızdırılan bu bilgiler arasında telefonun tasarımına ait detaylar da bulunuyor. Yani, uzun lafın kısası OnePlus 6’nın da son dönemde satışa sunulan pek çok model gibi çentikli bir tasarıma sahip olacağını biliyoruz.

Fakat bu çentik konusu teknoloji severleri de ikiye bölmüş durumda. Kimisi çentikten arta kalan alanın da çerçeveye dahil edilmesini isterken, kimisi ise bu durumu önemsemiyor. Çentik konusunda müşterilerinin de nabzını yoklayan OnePlus, bu duruma geçici bir çözüm üretmiş gibi görünüyor.

OnePlus 6 hakkında sızdırılan son bilgilere göre, kullanıcılar ekranın en boy oranına kendilerine göre özelleştirebilecekler. Bu şu anlama geliyor. Dileyenler çentikten arta kalan kısmı kullanmayabilirler. Yani diğer kısımlar karartılarak çerçeve görünümü alacak.

Bu özelleştirmenin telefon satışa sunulduktan kısa bir süre sonra gelecek olan güncelleme ile cihaza dahil edileceği belirtiliyor. Şimdilik beklemedeyiz.

Huawei App Store dünyaya açılıyor