Huawei App Store dünyaya açılıyor!

huawei app store

Hali hazırda akıllı telefon pazarında Apple ve Samsung’un ardından en fazla telefon sevkiyatı yapan 3. şirket olan Huawei, globalleşme yönünde önemli adımlar atmaya devam ediyor. Çinli üretici geçtiğimiz sene kendi dijital uygulama marketini kurmuştu. Bir süre sınırlı bir bölgede hizmet veren Huawei App Store, şimdi ise dünyaya açılmaya hazırlanıyor.

Huawei App Store neler vaat ediyor?

Bilindiği üzere söz konusu uygulama marketi olduğunda sınırlı bir seçenek yelpazesine sahibiz. iOS kullanıcıları uygulama indirmek için App Store’u kullanırken, Android telefon sahipleri ise Google Play’i kullanıyorlar. Her ne kadar arada çeşitli akıllı telefon üreticilerin uygulama marketleri olsa da bunlar kullanıcılar tarafından pek fazla tercih edilmiyor. Böylesine somut bir gerçek gün gibi ortada olmasına karşın, Huawei’de kendi uygulama mağazasını globalleştirmek için harekete geçti.

Çin kaynaklı haberlere göre, Huawei App Store kısa süre sonra tüm dünyada kullanıma girecek. Zaten bu uygulama market, P20 ve P20 Pro’da da ön yüklü olarak geliyor. Burada asıl sorulması gereken soru ise Huawei’nin uygulama mağazasının, Google Play’den farklı olarak neler vaat ettiği.

Açık konuşmak gerekirse, şu anda Huawei App Store’un, Google Play’den üstün bir yanı bulunmuyor. Keza şimdilik Huawei App Store’da bulunan tüm uygulamaların Google Play’de de bulunduğunu belirtmemiz gerekiyor. Bakalım Çinli üretici bu alanda beklediğini bulabilecek mi? Bunu zaman gösterecek.

Facebook yeni güvenlik tedbirleri alıyor