Okullar kapanıyor mu? Bakan açıkladı!

Okullar ne zaman açılacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Koca artan vakalar karşısında okulların durumuna ilişkin de birkaç cümle söyledi.

Okullar kapanıyor mu? Bakan açıkladı! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz gün gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’de görülen vaka türlerinden bahseden Koca, sonrasında okulların durumuna ilişkin birkaç cümle de söyledi.

Bakan Koca artan vakalardan dolayı okulları kapatmak istemediklerini, bunun için tüm tedbirleri aldıklarını dile getirdi. Yani Koca’nın söylemlerine bakacak olursak, koronavirüs için okullarda tüm tedbirler alınmış durumda. Bu bağlamda yakın zamanda okulların koronavirüs yüzünden kapanmayacağını söyleyebiliriz.

Türkiye genelinde havaalanlarında koronavirüs test merkezleri açılıyor

Okullar kapanıyor mu? Bakan açıkladı!

Şu sıralar koronavirüsten korunma tedbirleri aşılar üzerine yoğunlaştırılmış durumda. Yani geçtiğimiz yıl olduğu gibi sokağa çıkmayalım, hafta sonu evlerde kalalım gibi bir durum söz konusu değil.

Muhtemelen önümüzdeki süreçte aşı olmayanlar için kısıtlamalar artabilir. Hali hazırda aşı olmayanlardan pek çok yerde PCR testi isteniyor. Dolayısıyla aşılama sayısı arttıkça koronavirüs salgınının hızı da azalacaktır. Salgın devam etse bile aşılama oranı sayesinde ölüm vakalarının düşeceği kesin diyebiliriz.

Yapılan bir araştırmaya göre çift doz aşı olup yoğun bakımda yatan hastaların oranı sadece yüzde 0.5 oranında. Bu da çift doz aşı olmanın ciddi anlamda hastalığın şiddetini azalttığını gösteriyor.

Dileriz bu dönemde okullar kapanmadan sağlıklı bir eğitim öğretim yılı geçirebiliriz.

Bitcoin bir kez daha 50 bin dolar barajını geçti


Yorumlar kapatıldı.