Koronavirüs vakalarında en tehlikeli şehirler açıklandı

Koronavirüs çocuklarda felç

Koronavirüs vakalarında en tehlikeli şehirler açıklanmaya başlandı. Özellikle bazı iller büyük tedirginlik yaratıyor. Hadi gelin konu ile ilgili tüm detaylara birlikte bakalım.

Sağlık Bakanlığı tarafından Koronavirüs vakalarında en tehlikeli iller sıralaması yapıldı. Genel olarak tabloya bakıldığında gerçekten de korkunç olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle büyük şehirlerde gözle görülür bir şekilde artan vakalar var. Ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vaka sayılarında azalış gösteren şehirleri de yayınladı.

Genel olarak bakıldığında yasakların kalktığı şehirlerde daha fazla yayılma olduğu görülüyor. Özellikle İstanbul ve Ankara zor bir duruma düştü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamalarda 100 bin nüfusa düşen haftalık koronavirüs vaka sayısının en çok Sinop, Kilis, Samsun, Amasya ve Edirne şehirlerinde gerçekleştiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca oldukça tedirgin

Sağlık Bakanı tarafından yapılan açıklamalarda vaka sayılarındaki bu artışın son derece tedirgin edici olduğu ifade edildi. Mesela İstanbul’da 100 bin kişide 89,9 olan vaka sayısı 111,5 seviyesine çıktı. Ankara’da ise 39,84 olan seviye 54,83 dolaylarına kadar yükseldi.

Koronavirüs vakalarında en tehlikeli

Bu rakamlara bakıldığında gerçekten de salgında ilk günlere mi dönüyoruz tartışmaları başladı. Ordu, Bolu, Trabzon, Nevşehir ve Karaman gibi iller ise vaka sayılarının azaldığı yerler oldu. En azından bunun sevindirici bir haber olduğunu söyleyebiliriz.

Fahrettin Koca yeni aşılar için tarih verdi!

Pandeminin hemen sonrasında insanlar daha fazla sokağa çıktığı için böyle bir tablo zaten bekleniyordu. Asıl problem bunun çok daha ötesine geçilmesi. Peki sizce koronavirüs salgını ile ilgili daha başka ne tür önlemler alınabilir?