NVIDIA Hisseleri Yükselmeye Devam Ediyor

NVIDIA

Yapay zeka alanında yaşanan patlama sayesinde dünyanın en değerli şirketlerinden birine dönüşen NVIDIA, bu hafta değerini biraz daha arttırdı.

Geçtiğimiz yıl yapay zeka alanında yaşanan patlama, teknoloji dünyasında dengeleri bir anda değiştirdi. ChatGPT’nin arkasındaki şirket olan OpenAI, inanılmaz bir yükseliş yaşarken, birkaç şirketi daha yanında yukarı taşıdı. OpenAI’ın en büyük yatırımcısı olan Microsoft son yılların en başarılı yılını geçirirken, GPU üreticisi NVIDIA, OpenAI’dan bile daha büyük bir patlama yaptı.

Çünkü yapay zeka teknolojileri GPU’lara, yani ekran kartı işlemcilerine bel bağlıyor ki bu alanda NVIDIA öncü konumda yer alıyor. Bu da Amerikalı teknoloji devini bir anda dünyanın en değerli şirketlerinden birine dönüştürdü. Toplam değeri 2.5 trilyon doları geçen şirket, Amazon ve Alphabet (eski adıyla Google) gibi devleri bile geride bırakarak inanılmaz bir başarıya imza attı. NVIDIA’nın bu yükselişinin bir noktada duracağı, hatta şirketin biraz aşağı inerek gerçek değerini o zaman bulacağı düşünülüyordu. Ancak öyle olmadı. Çünkü şirketin hız kesmeye hiç niyeti yok gibi görünüyor.

kripto madenciliği

Amerikalı teknoloji devi, Tayvan’da gerçekleşen Computex etkinliğinde gelecek planları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yapay zeka teknolojileri için geliştirdiği Blackwell adlı platformlar büyük başarı yakalayan şirket, onun halefi olan Rubin’i Computex’te resmi olarak duyurdu. Yapay zeka alanında faaliyet gösteren neredeyse tüm şirketlerin bir numaralı tercihi olması beklenen Rubin’in duyurulması, şirket hisselerinde kayda değer bir yükseliş daha yaşanmasını sağladı. Bu açıklama sonrası şirket hisseleri bir anda yüzde 3 değer kazandı. Değeri 2.5 trilyon doların üzerinde olan bir şirket için bu inanılmaz bir sıçrayış.

Realme GT 6’nın Çıkış Tarihi Belli Oldu