NVIDIA Hisseleri Değer Kaybetmeye Devam Ediyor

NVIDIA

Yapay zeka sayesinde değer kazanan şirketlerin düşüşü sürüyor. Hafta başında yüzde 6 değer kaybeden NVIDIA, haftayı yeni bir düşüşle kapattı.

Geçtiğimiz yıl yapay zeka alanında yaşanan patlama, teknoloji dünyasında dengeleri bir anda değiştirdi. Bu alana öncülük eden şirketler bir anda teknoloji dünyasının en hızla büyüyen şirketlerine dönüştü. Bunun en önemli örneği ise NVIDIA oldu. Amerika merkezli GPU üreticisi, kısa sürede değerine değer kattı ve Apple’ı bile geçecek noktaya ulaşarak inanılmaz bir başarıya imza attı.

Ancak son dönemde yapay zeka sektörüne bakış değişmeye başladı. Bu teknolojilerin çok yakın bir gelecekte teknoloji dünyasını domine edeceğine kesin gözüyle bakılıyor olsa da bu gerçekleşene kadar kayda değer bir gelir elde edilemeyeceğinin anlaşılması, bu pazara momentum kaybettirdi. Bu yüzden son günlerde yapay zeka ile alakalı şirketlerin değer kaybettiğine şahit oluyoruz. Nitekim NVIDIA da bu düşüşten nasibini aldı.

NVIDIA GB200 AI sunucuları

Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde şirketin yüzde 6 düşüş yaşadığını sizlerle paylaşmıştık. Ne var ki şirketin düşüşü burada kalmadı. Şirketin hisseleri haftayı kapatırken kayda değer bir düşüş yaşadı. Şirketin hisseleri bu kez de yüzde 2 düştü.

Microsoft, Google, Amazon gibi NVIDIA’nın yapay zeka alanındaki en büyük müşterileri olan şirketlerin bu alandaki harcamalarını biraz kısmak zorunda olması, NVIDIA’nın yakın gelecekteki gelirine dair beklentilerin de aşağı çekilmesine sebep oldu. Şimdi şirketin hisselerinin bir hafta içinde yüzde 8 değer kaybetmesi de bu yüzden. Amerikalı GPU üreticisi hala çok iyi bir konumda. Bu düşüş, yapay zeka heyecanıyla fazla şişen hisselerin kaçınılmaz normalleşmesi olarak da okunabilir.

Amazon Prime Bu Ay 22 Oyunu Ücretsiz Verecek