Katlanabilir iPhone 2027’den Önce Çıkmayacak

katlanabilir iPhone

Katlanabilir iPhone’un çıkış tarihi hakkında daha önce farklı farklı iddialar ortaya atılmıştı. Birbirinin tam tersi söylentiler mevcut. Taze bir rapor telefonun en erken 2027’de piyasaya sürüleceğini belirtiyor.

Tayvanlı pazar araştırma ve analiz şirketi TrendForce’a göre Apple’ın 2027’den önce katlanabilir iPhone çıkarması pek olası değil, fakat bu model çıktığında pazarı önemli ölçüde etkileyebilir. Rapor katlanabilir telefonların şu anda pazarda %1.5’lik paya sahip olduğunu vurgularken, bu oranın 2028’e kadar %4.8’e yükseleceğini öngörüyor. TrendForce, Apple’ın ‘ekran kırışması ve güvenilirlik için bileşenleri ve bileşen performansını sert şartlarla karşılaştırıp değerlendirdiğini’ ifade ediyor. Ekran kırışması ekran hasarı konusunda endişeye yol açıyor ki buna şu anda mevcut olan katlanabilir cihazlar da dahil.

Samsung, Huawei, Motorola ve Nubia gibi şirketlerin popüler katlanabilir ekranlı telefonları var. Apple’ın bu alana geç girmesi dezavantaj değil. Cupertino merkezli şirketin pazardaki durumu ve müşteri tabanı, katlanabilir ekranlı iPhone’un piyasaya sürülmesinden sonra telefonun pazarda üst sıralarda konum almasını sağlayabilir. Zaten TrendForce’un pazarı önemli ölçüde etkileyebilir açıklaması bunu anlatıyor.

Katlanabilir iPhone

Geçtiğimiz mayıs ayı ortalarında sızıntı kaynağı Revegnus veya bilinen diğer adıyla Tech_Reve katlanabilir iPhone’un 2026’da geleceğini söylemiş ve Apple’ın tedarikçilerinden biri olan Omdia’nın sözde yeni yol haritasını yayınlamıştı. Tech_Reve ve farklı kaynaklar daha önce de katlanabilir iPhone’un 2025 sonunda tanıtılacağını ve 2026’da satışa sunulacağını ileri sürdü. Mark Gurman, Jeff Pu gibi isimler de katlanabilir cihazın en erken 2026 ya da 2027 gibi gelebileceğini öngörüyordu.

Katlanabilir iPhone’dan önce katlanabilir iPad ya da MacBook’un çıkacağına dair başka rivayetler de var. Aslında Apple’ın iPhone’dan önce daha büyük ekranlı cihaz çıkarması sürpriz olmaz. iPhone şirketin ana dinamosu ve Apple da böylece iPhone’u tehlikeye atmış olmaz. Büyük ekranlı cihazda edinilen tecrübe, pazardan gelen geri dönüşler, katlanabilir iPhone’un geliştirilmesinde önemli rol oynayacaktır.

Apple WWDC 2024’te Yeni Cihaz Duyurmayacak