Nvidia Hisseleri Tavan Yaptı

NVIDIA

Yapay zeka alanında yaşanan patlama sayesinde dünyanın en değerli şirketlerinden birine dönüşen NVIDIA’nın hisseleri bu hafta tavan yaptı.

2023 yılında yapay zeka alanında yaşanan patlama, pek çok şirketin kaderini değiştirdi. OpenAI, teknoloji dünyasının en etkili şirketleri arasına adını yazdırırken, OpenAI’ın en büyük yatırımcısı olan Microsoft da son yılların en başarılı yılını geçirdi. Bu patlamadan en büyük kazancı sağlayan şirketlerden biri de NVIDIA oldu. Yapay zeka teknolojilerinin GPU’lara, yani ekran kartı işlemcilerine bel bağlıyor olması, şirketin değerini de potansiyelini de bir anda çok yukarı çekti.

NVIDIA, yapay zeka alanında yaşanan patlama sayesinde bir anda dünyanın en değerli şirketlerinden birine dönüştü. Üstelik analistlerin raporlarına bakılırsa bu yükseliş 2024’te de devam edecek. Nitekim şirket yeni yıla hızlı başladı ve bu hafta tarihinin en yüksek hisse değerine ulaştı.

Nvidia GeForce 431.60

Şirketin hisse değeri cuma günü piyasa kapanışında 584.87 dolardı. Bu da NVIDIA’nın bugüne kadar ulaştığı en yüksek rakam. Şirket yılın başından bu yana değerini yüzde 18 arttırdı. Şirketin bu kadar kısa sürede bu kadar değerlenmesi 2024’ün nasıl geçeceğinin göstergesi. Öte yandan son 12 ayı değerlendirmeye aldığımızda ise şirketin hisseleri yüzde 179 artmış durumda.

Geçtiğimiz yıl toplam değerinin 1 trilyon doları geçmesiyle birlikte sadece birkaç şirketin geçebildiği kritik bir eşiği geçen şirketin bugün itibarıyla toplam değeri 1.5 trilyona ulaşmış durumda.

Xiaomi Mix Flip Sertifika Alırken Görüldü