iOS 18’in Denetim Merkezi’ndeki Yenilikler Nedir?

ios 18 1

WWDC 2024 yaklaşırken iOS 18’in özellikleri daha çok ortaya çıkmaya başladı. Mark Gurman yeni detaylar paylaştı. Lafı uzatmadan neler olduğuna birlikte bakalım…

Mark Gurman geçtiğimiz hafta iOS 18‘in Denetim Merkezi’nde yenilikler olacağını söylemiş ve birkaç değişiklikten kabaca bahsetmişti. Gurman yeni yazısında Denetim Merkezi’nde HomeKit akıllı ev akasesuarları için geliştirilmiş kontroller ve yükseltilmiş müzik widget’ı olacağını ifade etti. Ancak daha fazla ayrıntıya inmedi. Farklı kaynaklardan gelen iddialarda Denetim Merkezi’ndeki düğmelerin tasarım olarak yenileneceği söyleniyor.

iOS 18 yapay zeka özellikleriyle ön plana çıkacak. Kore basınında çıkan habere göre Apple’a yakın sektör kaynağı muhtemel bazı özellikleri açıkladı. Kaynak önerilen yanıtlar, Siri ile doğal etkileşim, Apple Watch için daha gelişmiş Siri, fotoğraf düzenleme, Xcode için geliştirici araçlarının olacağını ifade etti. Tüm bu özelliklerin yapay zekadan yararlanacağını belirtti.

ios 18

Yapay zekadan yararlanacak olan iOS 18 özellikleri şu şekilde:

-Gelişmiş fotoğraf düzenleme
-Sesli notların metne dönüştürülmesi
-E-posta ve mesajlar için önerilen yanıtlar
-Kullanıcı mesajlarına göre otomatik oluşturulan emojiler
-Her durum için mevcut emojilerden farklı yepyeni emojiler oluşturma
-Geliştirilmiş Safari web araması
-Spotlight’ta daha hızlı ve güvenli arama
-Siri ile daha doğal etkileşim
-Siri’nin Apple Watch için tasarlanmış ve hareket halindeki görevler için optimize edilmiş gelişmiş sürümü
-Cevapsız aramalar, bildirimler, mesajlar, web sayfaları, haberler, makakeler, belgeler, notlar ve daha fazlasının akıllı özetleri
-Xcode geliştirici araçları
-Matematiksel yeteneklere sahip Notlar uygulaması

Az işlem gücü gerektiren yapay zeka özellikleri tamamen cihaz üzerinde çalışacak, ancak daha zorlu işler bulut üzerinden çalışacak. Bu özelliklerin hangilerinin tanıtılacağını ise WWDC 2024’te birlikte öğreneceğiz. WWDC 10 Haziran Pazartesi günü TSİ 20:00’da başlayacak. Etkinlik apple.com/tr, Apple Developer uygulaması, Apple TV uygulaması ve Apple YouTube kanalından izlenebilecek.

Katlanabilir iPhone 2027’den Önce Çıkmayacak