NVIDIA Bir Günde 129 Milyar Dolar Değer Kazandı

NVIDIA

Yapay zeka alanında yaşanan patlama sayesinde değerine değer katan Nvidia, akıl almaz yükselişini bu hafta da sürdürdü ve bir günde 129 milyar dolar değerlendi.

Geçtiğimiz yıl yapay zeka alanında yaşanan patlama, teknoloji dünyasında dengeleri bir anda değiştirdi. ChatGPT’nin arkasındaki şirket olan OpenAI, inanılmaz bir yükseliş yaşarken, birkaç şirketi daha yanında yukarı taşıdı. OpenAI’ın en büyük yatırımcısı olan Microsoft son yılların en başarılı yılını geçirirken, GPU üreticisi NVIDIA, OpenAI’dan bile büyük bir patlama yaptı. Çünkü yapay zeka teknolojileri GPU’lara, yani ekran kartı işlemcilerine bel bağlıyor ki burada da ön plana çıkan şirket NVIDIA oluyor. Bu da Amerikalı teknoloji şirketini bir anda dünyanın en değerli şirketlerinden birine dönüştürdü. Toplam değeri 2 trilyon dolara yaklaşan şirket, Amazon ve Alphabet (eski adıyla Google) gibi devleri bile geride bırakarak inanılmaz bir başarıya imza attı. Üstelik NVIDIA’nın bu yükselişi yakın zamanda duracak gibi değil.

Nvidia GeForce 430.64

Bu hafta geride bıraktığımız mali çeyreğin sonuçlarını paylaşan şirket, bir kez daha beklentilerin üzerine çıktı. Bu da şirketin hisselerine yansıdı. Hem de öyle böyle değil. Çünkü şirket, son mali raporunu açıklamasının ardından bir günde değerine 129 milyar dolar ekledi. Şirketin bir çeyrekte 24 milyar dolar gelir elde edecek konuma yükseldiği düşünüldüğünde, piyasaların bu tepkisi aslında hiç de şaşırtıcı değil. Çünkü NVIDIA bugün artık dünyanın en çok gelir elde eden bir kaç şirketinden birine dönüşmüş durumda. Yılın başından bu yana piyasaya değeri yüzde 40 artan şirket, yatırımcıların da gözdesi konumunda.

OnePlus Watch 2’nin Çıkış Tarihi ve Özellikleri Netlik Kazandı