Apple Vision Pro’ların Ön Camında Durduk Yere Çatlak Oluştu

Apple Vision Pro'su YouTube ve Spotify'a Erişemeyecek

Bazı Vision Pro kullanıcıları, karma gerçeklik gözlüğünü hiç düşürmemiş, çarpmamış veya kötü kullanmamış olmasına rağmen ön camında kılcal çatlak oluştuğunu iddia etti.

Reddit’te paylaşılan fotoğraflarda çatlakların burun köprüsünün üzerinde yer aldığı belli oluyor. Bu da hasarın ön camın eğri olan kısmında gerilim meydana geldiğini gösteriyor. Sosyal medyada, Apple destek forumlarında veya farklı platformlarda Vision Pro‘daki çatlak sorunu hakkında başka şikayet yok. Yaygın bir sorun değil, az sayıda tüketici bu durumdan etkilenmiş görünüyor. Belki üretim hatasından kaynaklanıyor olabilir.

Çatlakların neden oluştuğuna dair iki farklı teori var. Bu teorilerden birinde kayışların sıkılmasından dolayı ön cama basınç uygulandığını ileri sürülüyor. Diğer teori ise aşırı ısınmadan kılcal çatlakların olduğunu belirtiyor. Sonuç olarak kesin bir neden yok. AppleCare ile ön camın değişimi 300 dolar. Ancak AppleCare dışında onarım ücreti 800 dolara mal oluyor.

vision pro

Karma gerçeklik gözlüğünde çatlak problemi olan tüketiciler, Apple Destek’in bu durumu üretim hatası olarak tanımlamadığını ve onarım ücreti istediğini söyledi. Apple genellikle donanım sorunu olan ürünler için özel onarım veya değişim programları gerçekleştirir. Fakat Vision Pro’daki çatlak sorunu yaygın olmadığından şirket şimdilik gözlük için herhangi bir program başlatmadı.

Cupertino merkezli firmanın 2. nesil Vision Pro ve ucuz bir model üzerinde çalıştığına dair iddialar var. Ming-Chi Kuo’ya göre 2. nesil gözlük ve ucuz olan diğer modelin akıbetini satışlar belirleyecek. Kuo pazardan gelen geri bildirimlere göre Apple’ın aksiyon alıp, yeni modeller için karar vereceğini söyledi. Apple Watch piyasaya sürüldüğü zaman inanılmaz başarı elde etmedi ve pazarı ele geçirmesi için bir iki yenileme gerekti. Sonunda akıllı saat pazarında aslan payını Apple kapmayı başardı. Karma gerçeklik gözlüğünde de neler olacağını ve pazarda nelerin yaşanacağını önümüzdeki aylar içinde birlikte göreceğiz.

AWS, Türkiye’deki İlk CloudFront Edge Location’ı Kullanıma Sundu