iQOO Neo9 Pro’nun Global Versiyonu Piyasaya Sürüldü

iQOO Neo9 Pro

Aralık ayında piyasaya sürülen iQOO Neo9 Pro’nun farklı bir yonga setinden güç alan global versiyonunun lansmanı dün gerçekleşti.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo’nun alt markası olan iQOO, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Bildiğiniz gibi şirket, merakla beklenen Neo9 serisini aralık ayında piyasaya sürdü. Ancak telefonlar o dönemde sadece Çin’de satışa sunuldu. Bu telefonların global lansmanı içinse bir süre daha beklememiz gerekti. Neyse ki o bekleyiş de sona erdi. iQOO Neo9 Pro’nun global lansmanı dün gerçekleşti. Üstelik bu global versiyon, Çin’de satışa çıkandan farklı bir yonga setiyle geliyor.

Hatırlarsanız aralık ayında Çin’de satışa sunulan iQOO Neo9 Pro, MediaTek’in Dimensity 9300 yonga setinden güç alıyordu. Telefonun dün lansmanı gerçekleştirilen global versiyonu ise Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 2 yonga setini kullanıyor.

iQOO Neo9

iQOO Neo9 Pro’nun şık arka paneli çift renkli bir tasarıma sahip. Kırmızı-beyaz renklerdeki bu çift renkli modelin yanı sıra mavi ve siyah olmak üzere iki farklı renk seçeneği daha kullanıcılara sunulacak. Kırmızı-beyaz modelin aksine bu ikisi düz tek renkli tasarımlara sahip.

Neo9 Pro, 6.78 inçlik LTPO AMOLED bir ekrana sahip. 2800 x 1260 piksel çözünürlükteki bu ekranına yenilenme hızı 144 Hz. Ekranın üzerindeki nokta şeklindeki delikte 16 megapiksellik selfie kamerası yer alıyor. Telefonun arka yüzüne geldiğimizde ise karşımıza çift kamera çıkıyor. 50 megapiksellik OIS destekli ana lense 50 megapiksellik geniş açılı lens eşlik ediyor. Telefonun selfie kamerası ise 16 megapiksel.

OnePlus Watch 2’nin Çıkış Tarihi ve Özellikleri Netlik Kazandı