Steam TL’den dolara geçti; oyun fiyatları zamlandı

Steam yaz indirimleri

Oyunseverlerin bir süredir korkuyla beklediği geçiş gerçekleşti. Steam, TL’den dolara geçince oyun fiyatları kayda değer ölçüde zamlandı.

Bugün artık oyun dünyasının en önemli parçalarından biri haline gelmiş olan Steam, özellikle PC oyunları için çok özel bir yere sahip. Bu yüzden platformun Türkiye’de yerelleştirilmiş hizmetleri olması ülkemizdeki oyunseverler için oldukça önemliydi. Ancak ne var ki artık bu dönemin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Çünkü oyunseverlerin bir süredir korkuyla beklediği geçiş dün gerçekleşti ve Steam TL’den dolara geçti. Dün zam gerçekleşmeden önce paylaştığımız haberde de uyardığımız üzere, oyun fiyatları bir anda ciddi ölçüde zamlandı.

Steam’in TL’den dolara geçmesinin ardından yaşanan zamların boyutunu gözler önüne sermesi açısından derlediğimiz eski ve yeni fiyatları aşağıda bulabilirsiniz:

  • EA Sports FC 24: 1199 TL – 2000 TL (69.99 $)
  • The Talos Principle: 280 TL – 428 TL (14.99 $)
  • Divinity: Original Sin 2: 599 TL – 742 TL (25.99 $)
  • Outward: Definitive Edition: 599 TL – 857 TL (29.99 $)
  • The Ascent: 169 TL – 428 TL (14.99 $)

Steam Türkiye

Bu örneklerden de görebileceğiniz üzere bu yeni döneme geçilmesiyle birlikte bazı oyunlar diğerlerinden daha büyük zamlar aldı. Örneğin TL’den dolara geçiş öncesi  her ikisi de 599 TL olan iki oyundan Divinity: Original Sin’in yeni fiyatı 742 TL olurken, Outward: Definitive Edition daha büyük bir zam alarak 857 TL oldu. Bunun sebebi, Steam’de hala TL desteği varken stüdyoların oyunlarının TL bazındaki fiyatlarını kendilerinin ayarlaması. Bu yüzden oyunların TL fiyatları dolar karşılıklarına tam olarak denk gelmeyebiliyordu. Dolara geçiş olduktan sonra bu yerele uyarlama ortadan kalktığı için oyun fiyatlarını tamamen kaç dolara satıldıkları belirliyor.

Mortal Kombat 2’nin çekimlerine başlandı