Nothing Phone (2)’nin yonga seti belli oldu

Nothing Phone (2)

Çok yakında resmi olarak tanıtılması beklenen Nothing Phone (2)’nin hangi yonga setini kullanacağı Qualcomm yöneticisi tarafından açıklandı.

OnePlus’ın kurucusu olan Carl Pei’nin yeni şirketi Nothing, merakla beklenen ilk akıllı telefonunu geçtiğimiz yıl kullanıcıların beğenisine sundu. Ancak şirket ilk telefonunu doğrudan satışa çıkarmak yerine ilginç bir strateji uyguladı ve telefonu davetiye sistemi ile satışa çıkardı. Bu sistemde insanların telefonu satın alabilmek için davetiye sırasına girmesi gerekiyordu. Nothing’in bu kumarı tuttu ve Nothing Phone (1) satış rakamlarıyla şirketin yüzünü güldürdü.

İlk akıllı telefonunun yakaladığı başarıyla birlikte iyi bir momentum yakalayan Nothing, çok yakında yeni bir akıllı telefonu daha kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor. Nothing Phone (2) adını taşıyan bu yeni telefona dair ilk detaylar, geçtiğimiz günlerde düzenlenen MWC 2023 fuarında paylaşıldı. Nothing yöneticilerinin burada yaptığı açıklamalar, Nothing’in yeni telefonunun orta segmentten ziyade üst segmente yakın duracağını düşündürdü. Bu yüzden telefondan beklentiler arttı. Ancak dün Qualcomm cephesinden gelen bir açıklama, bu beklentileri çok da abartmamak gerektiğini gösteriyor.

nothing phone 2 1

Nothing’in yeni akıllı telefonu öncülüne kıyasla bugünün amiral gemisi akıllı telefonlarına çok daha yakın olacak. Ancak bu şirketin bugünün amiral gemisi telefonlarıyla yarışacak bir telefon çıkaracağı anlamına gelmiyor. Çünkü bugün en üst segmentteki telefonlar için artık Snapdragon 8 Gen 2 yonga seti standart haline gelmişken, Nothing Phone (2) daha eski nesilden bir yonga seti kullanacak.

Qualcomm yöneticisi Alex Katouzian, Nothing’in yeni telefonunun Snapdragon 8 serisi bir yonga seti kullanacağını doğruladı ve bunun Snapdragon 8+ Gen 1 olacağını açıkladı. Böylece telefonun Snapdragon 8 Gen 2 yerine daha eski bir yonga seti kullanacağı yönündeki iddialar da resmi bir kaynak tarafından doğrulanmış oldu.

Samsung katlanabilir telefon pazarını domine ediyor