WhatsApp gruplar için yeni özelliğini duyurdu

WhatsApp artık hesabınızı birden fazla telefonda kullanmanıza izin veriyor

WhatsApp özellikle geçtiğimiz yılda çok fazla sorun ile karşılaşmıştı ancak şirket şimdi problemleri düzeltmeye çalışıyor. İşte detaylar.

Tek bir etkinlik için bir WhatsApp grup sohbeti oluşturduysanız veya katıldıysanız, ardından bu grubu kullanmayacaksanız size uygun bir güncelleme artık mevcut. WaBetaInfo tarafından tespit edilen yeni bir iOS beta sürümüne göre WhatsApp, grup sohbetleri için bir son kullanma tarihi belirlemenize izin verecek “Süresi Dolan Gruplar” adlı bir özelliği test ediyor. Paylaşılan bir ekran görüntüsüne göre, bir grubun ayarlarında Süresi Dolan Gruplar seçeneği görünecek ve gün, hafta veya özel tarih gibi seçenekleri seçmenize izin verecek. Sohbeti olduğu gibi tutmanız gerekirse, bir sona erme tarihini iptal etme olanağına da sahip olacaksınız. Belirlenen herhangi bir son kullanma tarihi, görünüşe göre diğer katılımcılar için değil, yalnızca sizin için geçerli olacak – bu nedenle grup, içinde siz yokken var olmaya devam edebilir.

WhatsApp gruplar için yeni özelliğini duyurdu

Açıklamada “son kullanma tarihinde grupları temizlemeniz istenecek” belirtildiğinden, WhatsApp’ın bir grubu size söylemeden silmeyeceği anlaşılıyor. Yine de, tıpkı kaybolan mesajlar gibi, hesabınızdaki dağınıklığı azaltmaya ve cihazın depolama alanından bir miktar tasarruf sağlamaya yardımcı olacak bir özellik denebilir. Şirket özellikle geçtiğimiz yıl gizlilik ve güvenlik gibi sebeplerle çok fazla kullanıcı kaybettiği için artık aynı hataları yapmamaya özen gösteriyor diyebiliriz.

Yapay zekayla insanların seslerini taklit edip 11 milyon dolarlık vurgun yaptılar!