Nothing Phone (2)’nin özellikleri netlik kazandı

Nothing Phone (2)

Çok yakında resmi olarak tanıtılması beklenen Nothing Phone (2)’nin teknik özellikleri hakkında yeni detaylar ortaya çıktı.

OnePlus’ın kurucusu olan Carl Pei’nin yeni şirketi Nothing, merakla beklenen ilk akıllı telefonunu geçtiğimiz yıl kullanıcıların beğenisine sundu. Ancak şirket ilk telefonunu doğrudan satışa çıkarmak yerine ilginç bir strateji uyguladı ve telefonu davetiye sistemi ile satışa çıkardı. Bu sistemde insanların telefonu satın alabilmek için davetiye sırasına girmesi gerekiyordu. Nothing’in bu kumarı tuttu ve Nothing Phone (1) satış rakamlarıyla şirketin yüzünü güldürdü.

İlk akıllı telefonunun yakaladığı başarıyla birlikte iyi bir momentum yakalayan Nothing, çok yakında yeni bir akıllı telefonu daha kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor. Nothing Phone (2) adını taşıyan bu yeni telefon için bekleyişimiz sürerken, telefona dair yeni detaylar da ortaya çıkmaya devam ediyor.

nothing phone 2 1

Hatırlarsanız Qualcomm yöneticisi Alex Katouzian mart ayında bir açıklama yaparak Nothing’in yeni akıllı telefonunun Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setinden güç alacağını resmi olarak duyurmuştu. Bugün gelen bilgilerle birlikte bazı diğer teknik özellikler de netlik kazanmaya başladı.

Gelen son bilgilere göre Nothing Phone (2)’de Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setine tercihe göre 8 ya da 12 GB LPDDR5 RAM eşlik edecek. UFS 3.1 depolama teknolojisi kullanan telefonun dahili depolama alanı ise tercihe göre 128 ya da 256 GB olacak. Nothing’in yeni telefonu 6.55 inçlik AMOLED ekranla geliyor. FullHD+ çözünürlükteki bu ekranın yenileme hızı ise 120 Hz olacak. Telefonun ekranının altında bir parmak izi sensörü yer alacak.

Telefonun üçlü arka kamerasının ana lensinin 50 megapiksel olacağı söyleniyor. Buna bir geniş açılı lens ile derinlik sensörü gibi yardımcı bir lensin eşlik etmesi bekleniyor. Batarya tarafına geldiğimizde karşımıza 5000 mAh’lık bir batarya ve kablosuz şarj özelliği çıkıyor ama şarj hızı henüz netlik kazanmış değil.

Alexa yapay zeka ile yenilenecek