Google CEO’su çalışanlarını kızdırdı

Alphabet CEO Sundar Pichai

Google finansal sıkıntılar yüzünden binlerce işten çıkarırken CEO Sundar Pichai’ye 226 milyon dolar ödeme yapılması çalışanları kızdırdı.

Geçtiğimiz yıl teknoloji dünyası için oldukça zorlu geçti. Bir yandan pandemi döneminin hala hissedilen etkileri, bir yandan enflasyon yüzünden artan maliyetler derken, pek çok teknoloji şirketi 2022’de ciddi kan kaybetti. Bu da işten çıkarmaları ve kemer sıkma politikalarını beraberinde getirdi. Ancak bu kemer sıkma politikaları, teknoloji şirketlerinin CEO’larının dev ödemeler almalarına engel olmadı. Bunun son örneği de geçtiğimiz günlerde yaşandı. Amerikalı teknoloji devi Google’ın ve şemsiye şirketi Alphabet’in CEO’su olan Sundar Pichai, yaşanan bu finansal krize rağmen şirketten 226 milyon dolar ödeme aldı. Büyük çoğunluğu hisse şeklinde yapılan bu ödeme, Pichai’yi 2022’nin en çok kazanan CEO’larından biri yaptı.

Ancak tahmin edeceğiniz üzere bu durum şirket çalışanları tarafından pek hoş karşılanmadı. Çünkü aslında Google da finansal sıkıntıları sebep göstererek kısa süre önce binlerce çalışanını işten çıkarmıştı. Bir yandan insanlar işlerini kaybederken öte yandan Pichai’ye 226 milyon dolar ödenmesi şirket içinde suların ısınmasına sebep oldu.

Google, Workspace uygulamaları için yeni görünümünü sundu

CNBC tarafından paylaşılan bilgilere göre bazı Google çalışanları, Sundar Pichai’ye yapılan bu ödemeyi açık açık eleştiriyor. Hatta bu eleştirilerini şirket içi yazışmaların gerçekleştiği forumlarda dillendirmekten de çekinmiyor. Üstelik bazı çalışanların işi dalga geçme boyutuna taşıdığı, Pichai’yi Shrek filmlerinin kötü karakterine benzeten meme’lerin şirket forumlarında dolaşmaya başladığı söyleniyor. Özellikle bu karakterin “Bazılarınız ölebilir ama bu fedakarlığı yapmayı kabul ediyorum.” sözünün paylaşılan popüler meme’ler arasında yer aldığı belirtiliyor.

Google çalışanlarının bu haklı isyanının şirket yönetiminde bir karşılık bulup bulmayacağını bekleyip göreceğiz. Ancak kesin olan bir şey var ki o da teknoloji dünyasının artık o çalışanların rüyalarını süsleyen, rüya sektör olmaktan çok uzakta olduğu gerçeği.

Pixel Fold’un tanıtım videosu yayınlandı