Asus ROG Phone 8 Resmen Tanıtıldı

Asus ROG Phone 8

Asus, piyasadaki en güçlü akıllı telefonlardan biri olacak yeni amiral gemisi akıllı telefonu Asus ROG Phone 8’i bugün düzenlediği etkinlikle resmi olarak tanıttı.

Tayvanlı teknoloji devi ASUS akıllı telefon pazarında en aktif şirketlerden biri değil belki ama her yıl etkileyici bir iki telefon çıkararak adından söz ettirmeyi başarıyor. Özellikle oyun telefonu olarak lanse edilen yüksek performanslı telefonlarıyla tanınan şirket, popüler ROG serisinin en yeni üyesi olan Asus ROG Phone 8’i bugün düzenlediği etkinlikle resmi olarak tanıttı.

Öncülüne göre daha ince hem de daha hafif bir tasarıma sahip olan Asus ROG Phone 8, performans canavarı bir oyun telefonu olmasının yanı sıra günlük kullanıma da uygun bir amiral gemisi telefon olacak. Nitekim Asus bu telefonuyla birlikte oyun telefonu kategorisinin dışında da varlık göstermeyi hedefliyor. Elbette bu ince tasarımı hayata geçirebilmek için bir iki konuda taviz verilmesi gerekmiş. Bunların başında ise batarya kapasitesi geliyor. 5500 mAh’lık bir bataryaya sahip olan ROG Phone 8, bu konuda öncülünün 500 mAh gerisinde kalıyor.

Asus ROG Phone 8

Asus ROG Phone, 6.78 inçlik bir ekrana sahip. Telefonun LTPO ekranı ince çerçeveli tasarımıyla dikkat çekiyor. Bu ekranın yenilenme hızı 165 Hz, maksimum parlaklığı ise 2500 nit.

Telefon, Snapdragon 8 Gen 3 yonga setinden güç alıyor. Telefonun en üst modelinde bu yonga setine 24 GB LPDDR5X RAM ile 1 TB UFS 4.0 dahili depolama alanı eşlik ediyor. En düşük modelde ise 12 GB RAM ile 256 GB dahili depolama alanı bulunuyor.

Kamera tarafına geldiğimizde ise karşımıza üçlü bir arka kamera çıkıyor. Bu üçlü kameranın ana lensi 50 megapiksellik Sony IMX890. Ona 12 megapiksellik geniş açılı lens ile 32 megapiksellik 3x telefoto kamera eşlik ediyor. Telefonun selfie kamerası ise 32 megapiksel.

Oppo Find X7 Resmen Tanıtıldı