Honor X40i resmen tanıtıldı

Honor X40i

Bir zamanlar Huawei’nin alt markası olan Honor, yeni orta segment akıllı telefonu Honor X40i’yi Çin’de düzenlediği etkinlikle resmen tanıttı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Huawei’nin alt markası olan Honor, orta segment akıllı telefonlarına bir yenisini daha ekledi. Honor’un yeni orta segment akıllı telefonu Honor X40i, bu hafta Çin’de düzenlenen etkinlikle resmi olarak tanıtıldı.

Honor X40i, 6.7 inç LTPS LCD ekranla geliyor. FHD+ çözünürlüğündeki ekranın yenilenme hızı ise 60Hz. Telefon, MediaTek’in Dimensity 700 yonga setinden güç alıyor. 7.43 milimetrelik şık bir tasarıma sahip olan telefonun ağırlığı 175 gram.

honor x40i 3

Telefonun arka yüzünde çift kameralı bir arka kamera sistemi yer alıyor. 50 megapiksellik ana kameraya 2 megapiksellik derinlik sensörü eşlik ediyor. Telefonun 4000 mAh kapasiteye sahip bataryası 40W hızda şarj edilebiliyor. Yazılım tarafında ise telefon Android 12 işletim sistemiyle satışa sunuluyor.

Gül pembe, gümüş, yeşil ve siyah olmak üzere dört farklı renk seçeneğiyle satışa sunulan Honor X40i’nin fiyatı 238 dolardan başlıyor. Bu fiyat telefonun 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip en düşük versiyonuna ait. 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip en üst versiyonun fiyatı ise yaklaşık 297 dolar. Elbette bu fiyatlar Çin pazarı için açıklanan fiyatlar. 22 Temmuz’da Çin’de raflardaki yerini alacak olan telefonun diğer pazarlarda ne zaman satışa sunulacağı ya da hangi pazarlarda satışa çıkacağı gibi bilgiler şimdilik paylaşılmadı.

Honor X40i

 

Nothing Phone 1 tüm detaylarıyla tanıtıldı