Threads ChatGPT’nin rekorunu kırdı

Meta, Threads aramasında bazı konuları engelliyor

ChatGPT’nin kırılması imkansız gibi görünen rekoru Threads tarafından kırıldı. Instagram’ın desteğini arkasına alan yeni sosyal ağ şimdiden 100 milyon kullanıcıya ulaştı.

Facebook ve Instagram’ın sahibi olarak halihazırda sosyal medya pazarını domine eden Meta, geçtiğimiz günlerde de Twitter’a rakip olarak geliştirdiği yeni sosyal ağı Threads’i kullanıma sundu. Instagram kullanıcılarının tek tıkla geçebildiği ve anında Instagram’da takip ettiği herkesi takip edebildiği bu yeni sosyal ağ, tek kelimeyle muhteşem bir başlangıç yaptı. Daha ilk günden 30 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan Threads, o günden sonra da hız kesmedi. Her gün kullanıcı sayısını biraz daha katlayan bu yeni platform, bu sayede kırılmaz denen bir rekoru da kırmayı başardı.

Hatırlarsanız ChatGPT kısa süre önce benzer bir hikaye yazmış ve muhteşem bir çıkış yazmıştı. Kısa sürede milyonlarca kullanıcıya ulaşan ChatGPT, bu sayede tüm zamanların en hızlı büyüyen uygulaması olmuştu. O dönemde ChatGPT’nin bu rekoru yakın zamanda kırılamaz gibi görünüyordu. Ancak öyle olmadı. Çünkü Threads, ChatGPT’yi tahtından indirdi. Meta’nın yeni sosyal medya uygulaması kısa sürede 100 milyon kullanıcıya ulaşarak ChatGPT’nin rekorunu kırdı.

Meta, Elon Musk'ın sevmediği kişilere Instagram ve Threads hesabı açıyor

Elbette bu noktada Threads’in ChatGPT’ye karşı çok önemli bir avantajının olduğunu unutmamak gerekiyor. Instagram kullanıcılarının tek tıkla bu yeni sosyal ağa geçebiliyor olmaları, üstüne üstlük bir de Meta’nın tüm kanallardan bu yeni uygulamayı kullanıcılarına önermesi, Threads’in bir nevi haksız bir üstünlüğe sahip olmasını sağladı. Bu yüzden aslında ChatGPT’nin başarısı nicelik olarak olmasa da nitelik olarak hala üstünlüğünü koruyor. Ancak tamamen nicelik bazında baktığımızda ChatGPT’nin rekoru kırılmış durumda.

Öte yandan bu hikayede ChatGPT’den çok daha büyük bir kaybeden var ki o da Twitter. Çünkü gidişata bakılırsa çok yakında neredeyse Twitter kadar büyük hacme sahip yeni bir sosyal ağ hayatımıza girmiş olacak. Bu da Elon Musk’ın şirketi için tehlike çanlarının çalmaya başladığı anlamına geliyor.

Nothing Phone 2 performans testinde görüldü