Nothing Phone 1 tüm detaylarıyla tanıtıldı

nothing phone 1

Davetiye sistemiyle satılacak olan Nothing Phone 1’in detaylı şekilde tanıtılmasıyla birlikte akıllardaki tüm sorular cevap buldu.

OnePlus’ın kurucusu olan Carl Pei’nin yeni şirketi Nothing, merakla beklenen ilk akıllı telefonu Nothing Phone 1’i geçtiğimiz günlerde ön siparişe açtı. Ancak şirket ilk telefonunun satışı konusunda ilginç bir strateji uyguluyor. Her isteyen Nothing Phone (1) için sipariş veremiyor. Bunun için bir davetiyeniz olması gerekiyor. İlk davetiyenin sahipleri Nothing’in topluluk üyeleri oldu. 25 dolarlık kapora ücretini yatırarak yerlerini ayırtan kişiler, 12 Temmuz’da telefon satışa sunulduğunda, sipariş verme hakkına ulaşan ilk kişiler oldular. Nothing şimdi sıraya aldığı bu kişilere telefonlarını teslim etmeye başlayacak. Bir yandan da sıradaki diğer kişilerin siparişlerini alacak.

Nothing Phone 1

Nothing Phone 1 neredeyse bir ay önce önsiparişe sunulmuş ve insanlar sipariş vermek için önkayıt yaptırmış olsa da hala tam anlamıyla tanıtılmamıştı. Ancak sonunda beklenen gün geldi ve Nothing merakla beklenen ilk telefonunu tüm detaylarıyla tanıttı.

Snapdragon 778G+ yonga seti kullanan Nothing Phone 1, performans olarak piyasadaki en güçlü modellerden biri olmayacak kesinlikle. Hatta daha çok orta segmente yakın durduğunu söyleyebiliriz. Ancak Nothing’in ilk akıllı telefonu tasarımıyla iddialı olmayı hedefliyor. Telefonun en dikkat çekici özelliği ise transparan arka paneli. Gorilla Glass korumalı bu transparan arka panel, telefonun içindeki mekanizmayı ana hatlarıyla sergiliyor.

6.55 inçlik FHD+ OLED ekranın yenileme hızı 120Hz. Telefon IP53 sertifikasına sahip. Bu da suya dayanıklılık konusunda Nothing Phone’un çok da dayanıklı olmadığını gösteriyor.

8 GB ve 12 GB olmak üzere iki farklı RAM seçeneğiyle satışa sunulan telefonun depolama alanı ise seçilen versiyona göre 512 GB’a kadar çıkıyor. Ancak telefonda microSD hafıza kartı desteği bulunmuyor.

Kamera tarafına geldiğimizde karşımıza Sony’nin IMX766 sensörünü kullanan 50 megapiksellik bir ana kamera çıkıyor. Ona 50 megapiksellik ultrageniş lens eşlik ediyor. Telefonun selfie kamerası ise 16 megapiksel.

Telefonun 4500 mAh bataryası 33W hızda şarj edilebiliyor. Telefonda kablosuz şarj özelliği de bulunuyor ama kablosuz şarj hızı 15W. Android 12 işletim sistemiyle satışa sunulan telefonda bir de ekranın altına gömülü parmak izi sensörü yer alıyor.

Netflix’in en pahalı filmi The Gray Man beğenilmedi