Nike’nin Metaverse ayakkabıları 8 bin dolara satılıyor

metaverse

Nike’nin Metaverse için tasarladığı sanal spor ayakkabıları, NFT koleksiyonu olarak yayınlandı. Nike’ın sanal sporları ortalama 8 bin dolara satılıyor.

Meta (Facebook)’nın Metaverse’ü kurmak için önemli yatırımlar yapmaya başlamasıyla birlikte, bir dönem sadece siberpunk eserlerinde karşımıza çıkan bu sanal alemin gerçeğe dönüşme ihtimali epey güçlendi. Bu sanal alem henüz somut bir hal almamış olsa da, sadece bu fikre yatırım yapılması bile bu alan etrafına dev bir sektör kurulmasına yetti. Bunun en belirgin örneği metaverse’te değerlenecek yerleri erkenden kapmak için insanların daha şimdiden bu sanal alemde “arsa”lar satın alması oldu. Ancak meta alem için satışına başlanan tek şey sanal arsalar değil. Aynı zamanda bu evrende kullanılacak eşyaların da pazarlamasına başlandı. Bu alana erkenden giren şirketlerden biri de Amerikalı spor ayakkabı devi Nike oldu.

Hatırlayacağınız gibi Nike, geçtiğimiz aralık ayında, sanal spor ayakkabılar tasarlayan RTFKT şirketini satın almıştı. Şirket, RTFKT‘nin Dunk Genesis Cryptokicks serisine bugüne kadar 10 milyon dolardan fazla harcadı. Ancak görünen o ki bu yatırım daha şimdiden karşılık vermeye başladı.

nike 2

Nike ve RTFKT, 20 bin NFT spor ayakkabıdan oluşan Nike Dunk Genesis Cryptokicks koleksiyonunu bu hafta satışa çıkardı. NFT olarak satışa sunulan bu sanal spor ayakkabılar, 7500 ile 9000 dolar arasında değişen fiyatlarına rağmen NFT pazarında alıcı buldu. Bu spor ayakkabıların dijital olarak modifiye edilip tasarımının değiştirilmesini sağlayan dijital boyalar da 2500 doları bulan fiyatlarla satışa sunuldu.

Nike’nin dijital spor ayakkabıları ortalama 8 bin dolara satılıyor olsa da bazı nadir modeller çok daha yüksek fiyatlara ulaşıyor. Özel tasarım Cryptokicklerin fiyatı 133 bin dolara kadar çıkabiliyor. Alien temalı özel tasarım bir model ise 449 bin dolara satıldı.

Intel ve TSMC yeni fabrikalarını kurmaya hazırlanıyor