Meta, Horizon Worlds’ü iki yeni ülkede daha erişime açtı

Meta, VR platformunun on kat büyüdüğünü söylüyor

Meta, MetaVerse’ün öncüsü olarak kabul edilen, sanal gerçeklik tabanlı sosyal medya platformu Horizon Worlds’ü iki ülkede daha erişime açtı.

Bildiğiniz gibi Meta, ya da eski adıyla Facebook, gelecek planlarını MetaVerse üzerine kuruyor. Bu dijital evrenin geniş kitlelere ulaşacak ilk versiyonunu yaratan şirket olmak için büyük yatırımlar yapan Meta, sanal gerçeklik tabanlı sosyal medya platformu Horizon Worlds ile bir nevi bu geleceğin provasını yapıyor. Meta tarafından öne sürülen MetaVerse fikri, Horizon’dan çok daha kapsamlı ve çok daha gelişmiş belki ama temelde Horizon da bir MetaVerse örneği olarak kabul edilebilir. Çünkü Horizon, sanal gerçeklik cihazı kullanılarak girilen ve sanal avatarlarla var olunan bir sosyal medya platformu.

Bir yandan MetaVerse projesi üzerinde çalışmaya devam ederken bir yandan da Horizon Worlds’üü büyütmeyi sürdüren Meta, Horizon’u iki yeni ülkede daha erişime açtı. Bundan sonra Fransa ve İspanya’da yaşayan insanlar da Horizon’a katılarak bu sanal gerçeklik tabanlı sosyal ağın bir parçası olabilecek.

Horizon Worlds

Horizon Worlds bugüne kadar sadece ABD, Kanada ve Birleşik Krallık’ta kullanıma açıktı. Fransa ve İspanya’nın da katılmasıyla birlikte Horizon’un erişime açık olduğu ülke sayısı beşe çıktı. Ancak Mark Zuckerberg, yakında platformu daha fazla ülkede kullanıma açmayı planladıklarını açıkladı.

Bugüne kadar sadece İngilizce konuşulan üç ülkede kullanımda olan platformun farklı dillerin konuşulduğu ülkelere de sunulmaya başlanması, platformun yakında çok daha fazla ülkeye yayılacağı konusunda umut verici bir gelişme. Kim bilir belki yakın gelecekte Horizon’u ülkemizde de görebiliriz.

Instagram Reelslar artık Facebook’ta