Sony bir oyun koruma ekibi kuruyor

Sony bir oyun koruma ekibi kuruyor

Sony genişletilmiş PlayStation Plus hizmetini önümüzdeki ay kullanıma sunmaya başlayacak. Şimdi, şirket oyunlarını koruma konusunda daha da ciddileşiyor gibi görünüyor. İşte tüm detaylar.

Video Games Chronicle tarafından tespit edilen Twitter ve LinkedIn gönderilerine göre Sony, yeni bir koruma ekibi üzerinde çalışmak üzere mühendisler tutuyor. Mühendislerden birinin attığı tweette  “Bugün, @PlayStation’da Kıdemli Yapı Mühendisi olarak, yeni oluşturulan Koruma ekibi için ilk işe alınanlardan biri olarak çalıştığım ilk günüm! Oyun Koruma benim kariyer tutkumdu, bu yüzden bu sektöre girdiğim için çok mutluyum!” ifadeleri yer alıyor.

Sony bir oyun koruma ekibi kuruyor

Koruma ekibinin ne üzerinde çalışacağı veya Sony’nin bu konudaki hedeflerinin ne olduğu tam olarak belli değil. Güvenilir bir kaynak olan Engadget, açıklama için Sony Interactive Entertainment ile iletişime geçti. Şirket her zaman oyunları koruma konusunda başarılı bir iş çıkarmadı diyebiliriz. Birçok PS1 oyunu PS2’de çalışıyor ve orijinal PS3 modelleri birçok PS1 ve PS2 oyununu çalıştırabiliyor, ancak bunlar beraberinde bazı problemler getiriyor.

Şirket, geçen yaz dijital PSP mağazasını kapattı, ancak önemli bir tepkiden sonra PS3 ve Vita mağazalarını kapatma planından vazgeçti. Her PS3 ve PSP’ye özel oyunun, Vita oyunlarını içermeyen yeni PS Plus hizmetine ekleneceğinin garantisi yok, bu nedenle bazı oyunlar zamanın kumlarında kaybolabilir.

2017 röportajında ​​Sony Interactive Entertainment CEO’su Jim Ryan, bir etkinlikte PS1, PS2, PS3 ve PS4’te Gran Turismo oyunlarını görmekten bahsetti ve “PS1 ve PS2 oyunları eski görünüyordu, neden biri bunu oynasın ki?” ifadelerini kullandı. Fakat şimdi Sony’nin oyun korumaya daha fazla önem verdiğini görmek güzel. Kâr amacı gütmeyen kuruluşlar ve hayran liderliğindeki projeler bu cephedeki sorumluluğu üstleniyor diyebiliriz.

YouTube Süper Teşekkürler herkesin kullanımına sunuldu