Google Play Store güvenlik listelerini kullanıma sunuyor

Google Play Store güvenlik listelerini kullanıma sunuyor

Bugünden itibaren, Google Play Store listelerinde uygulamaların nasıl veri topladığı, depoladığı ve paylaştığıyla ilgili bilgileri gösteren yeni bir bölüm görmeye başlayacaksınız. İşte tüm detaylar.

Google, özelliği ilk olarak Mayıs 2021’de duyurdu ve bize Temmuz ayında nasıl görüneceğine dair bir fikir verdi. Veri güvenliği bölümünde, yalnızca uygulamanın ne tür veriler toplayacağını değil, aynı zamanda uygulamanın çalışması için bu verilere ihtiyaç duyup duymadığını gibi detaylar da görülebiliyor. Ayrıca, belirli bir bilginin neden toplandığını ve geliştiricinin verilerinizi üçüncü taraflarla paylaşıp paylaşmadığını da görmeniz mümkün.

Google Play Store güvenlik listelerini kullanıma sunuyor

Geliştirici ayrıca, aktarım sırasında verileri şifreleyip şifrelemedikleri ve onlardan bilgilerinizi silmelerini isteyip istemeyeceğiniz gibi önemli güvenlik özellikleri de ekliyor. Ayrıca bu bölüm, bir uygulamanın güvenlik uygulamalarını küresel bir standarda göre doğrulayıp doğrulamadığını da gösteriyor. Ayrıca, küçük çocukların ebeveynleri ve velileri için de bir guide işlevi görecek olan uygulama güvenlik önlemlerini iyice artıracak. Google, özelliği kademeli olarak kullanıma sunduğunu ve hemen görmezseniz bu bölümün önümüzdeki haftalarda sizin için görünmeye başlayacağını söylüyor. Teknoloji devinin, geliştiricilere 20 Temmuz’a kadar bir veri bölümü yerleştirmeleri için süre verdiğini unutmayın; bu nedenle, özelliği diğer listelerde zaten görüyor olsanız bile bazı uygulamalara geçmesi biraz zaman alabilir. Özellikle güvenlik son dönemlerde çok önemli olduğu için bu özelliğin de kıymetli olduğunu belirtmekte fayda var.

Cisco MERAKI ile SASE Yaklaşımı! SASE Nedir, Neler Sunuyor?