Netflix’in yapım aşamasında 55 oyunu var

netflix oyunları

Netflix, mobil oyunlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Şirketin şu anda hazırlık aşamasında olan 55 yeni oyunu var.

Özellikle son dönemde yaşadığı finansal sıkıntılar, Netflix’in farklı gelir kapıları açmasının ne kadar önemli olduğunu gözler önüne serdi. Bir süredir bu durumun farkında olan Netflix, geçtiğimiz yıl oyun alanına girerek dizi ve film alanı dışına ilk adımını atmış oldu. Kullanıcılarına sunduğu oyunların sayısını hızla arttırmaya devam eden şirket, son aylarda çok sayıda yeni oyun yayınladı.

Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan bilgiler, bu oyunların pek de ilgi görmediğini gösterse de şirket yeni oyunlar çıkarmaya devam ediyor. Hatırlayacağınız gibi Apptopia tarafından yapılan araştırma, Netflix kullanıcılarının yüzde 1’inin bile bu oyunları oynamadığını ortaya çıkarmıştı. Bu rakamın zamanla yükseleceğini umut eden şirket, hazırlık aşamasındaki oyunlarına yenilerini ekliyor. Paylaşılan son bilgilere göre şirketin şu anda hazırlık aşamasında 55 yeni oyunu var.

Netflix artık kendi oyuncu etiketinizi oluşturmanıza izin veriyor

Bildiğiniz gibi Netflix’in şu anda yayında 35 oyunu var. Bu oyunlar, platformun abonelerine ek bir ücret alınmadan sunuluyor. Hazırlık aşamasındaki 55 oyunun yayınlanmasıyla birlikte şirket kullanıcılara sunduğu oyun sayısını 100’e yaklaştırmış olacak.

Şirketin hazırlıklarına devam ettiği bu 55 yeni oyun arasında, Netflix’in sevilen dizi ve filmlerinden uyarlanan yapımlar da var. Hatırlarsanız şirket geçtiğimiz aylarda yaptığı bir açıklamada bu oyunları duyurmuş, aralarında La Casa de Papel, The Queen’s Gambit gibi popüler yapımların olduğu bazı dizi ve filmlerin oyunlarının hazırlandığını açıklamıştı.

Oyunlarının pek oynanmıyor olmasına da değinen şirket, oyun alanındaki girişimlerinin uzun yıllara yayılan bir planlamanın parçası olduğuna dikkat çekti. Yani her ne kadar şu anda bu yatırım pek karşılık bulmuyor olsa da şirketin analizleri önümüzdeki yıllarda bu yatırımların karşılığını alacaklarını gösteriyor. Nitekim şirket tarafından yapılan açıklamada, bu oyunları oynayan az sayıda kullanıcının, platformda kalma oranının çok daha yüksek olduğuna vurgu yapılıyor. Yani bu oyunlar, kullanıcıların platforma olan bağlılığını arttırıyor.

Samsung Galaxy S23, iPhone 13 Pro’nun gerisinde kaldı