Netflix oyunlarını oynayan yok

netflix oyunları

Yayınlanan son rakamlar, Netflix oyunlarını oynayan kişi sayısının Netflix abonelerinin yüzde 1’ine bile denk gelmediğini gösterdi.

Özellikle son dönemde yaşadığı finansal sıkıntılar, Netflix’in farklı gelir kapıları açmasının ne kadar önemli olduğunu gözler önüne serdi. Bir süredir bu durumun farkında olan Netflix, geçtiğimiz yıl oyun alanına girerek dizi ve film alanı dışına ilk adımını atmıştı. Kullanıcılarına sunduğu oyunların sayısını arttırmaya devam eden şirket, son aylarda da yeni oyunları kullanıcılarına sundu. Ayrıca La Casa de Papel ve The Queen’s Gambit gibi sevilen dizilerinin de oyunlarını hazırladığını duyurdu.

Netflix oyun alanına önemli yatırımlar yapmaya devam ediyor olsa da paylaşılan son veriler bu yatırımların pek de karşılık vermediğini gösteriyor.

Netflix, iOS oyunlarını App Store üzerinden kullanıma sunacak

CNBC için Apptopia tarafından yapılan araştırmaya göre, Netflix oyunları bugüne kadar 23.3 milyon indirmeye ulaştı. Günlük oyuncu sayıları ise yaklaşık 1.7 milyon. Bu da Netflix’in toplam kullanıcı sayısının yüzde 1’inden bile az anlamına geliyor. Dünya genelinde 221 milyon aboneye sahip olan Netflix’in kullanıcılarının yüzde 99’undan fazlası platformda hiç oyun oynamıyor. Üstelik bu oyunlar kendilerine ücretsiz olarak sunulduğu halde.

Netflix, yayınlanan bu rapora karşı bir açıklama yayınlamadı. Ancak şirket daha önce yayınladığı bir açıklamada, oyun alanındaki yatırımlarının hemen kısa vadede kâr getirmesini beklemediğini söylemişti. Yine de Netflix oyunlarını oynayan kişilerin sayısının bu kadar az olması şirketin bu alandaki yatırımlarına dair soru işaretleri doğuruyor.

Çin-Tayvan krizi iPhone 14’ü yakabilir