Netflix RTÜK’e başvuru yaptı mı? (Güncelleme)

Netflix RTÜK

Netflix RTÜK ‘e başvuru yapmayarak tüm dikkatleri üzerine çekti. Yoksa Netflix Türkiye’den çekiliyor mu? İşte konuyla ilgili iddialar.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) geçtiğimiz ay internetten yayın yapan servislere sansür uygulama yetkisini almıştı. RTÜK’ün bu yetkiyi almasının ardından gözler Netflix cephesine çevrilmişti. Netflix’in bu süreçte Türkiye’den çekileceği iddiaları ortaya atılmış ancak buna yalanlama gelmemişti. Bugün yaşanan gelişme ise bu iddiaları iyice güçlendirdi.

Netflix Türkiye’den çekiliyor mu?

RTÜK’ün yeni Yönetmelik kapsamında İnternet lisansı için başvuran 253 şirket arasında Netflix Türkiye’nin yer almaması, Netflix’in Türkiye’den çekilme ihtimalini yükselti. Ancak son dönemde özellikle de geçen aylarda Netflix’in Türkiye’ye olan yatırımlarını düşünürsek bu iddianın asılsız olma ihtimali çok yüksek.

Enes Batur Hayal Mi Gerçek Mi? Netflix’e geldi

Netflix, Türkiye’de yayın yaptığı sürece RTÜK’ün sansür kararına uyması gerekiyor. Sansürü aşmanın alternatif bir yolu bulunmuyor. Bugün söylenene göre; Netflix Türkiye cephesinden konuyla ilgili resmi bir açıklama gelecek. Konuyla ilgili gelişmeler yaşandıkça sizi bilgilendirmeye devam edeceğiz…

Netflix RTÜK

Güncelleme

Milliyet Gazetesi’nden Sina Koloğlu, Netflix Türkiye’ye bu soruyu yönelttiğini ve Netflix’in Türkiye’den çekilmeyeceğini aktardı!

Güncelleme 2

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, Netflix’in başvuru yaptığını açıkladı. Netflix’in Türkiye’den çekilmeyeceğini net ve kesin bir şekilde söyleyebiliriz.