Netflix, Vikings dizisinin oyununu yayınladı

Vikings oyunu

Oyunlarına yenilerini eklemeye devam eden Netflix, sevilen dizisi Vikings: Valhalla’dan uyarlanan yeni mobil oyununu bu hafta oyunseverlerle buluşturdu.

Şu ana kadar geniş kitlelere ulaşan kayda değer bir oyun çıkarmamış olsa da aslında Netflix bir süredir oyun dünyasına önemli yatırımlar yapıyor. Kendi uygulaması üzerinden oynanabilen mobil oyunlarına her geçen gün yenilerini eklememeye devam eden Netflix, şu ana kadar kullanıcılardan istediği ilgiyi görememiş olmasına rağmen bu alanda hız kesmeden yoluna devam ediyor. Bu bağlamda şirket, bu hafta bugüne kadar yayınladığı en dikkat çekici oyunlardan birini oyunseverlerle buluşturdu.

Özellikle bir dönem oldukça popüler olan Vikings dizisinin uluslararası yayıncısı olan Netflix, izleyicileri ana serinin yıllarca sonrasına götüren devam dizisi Vikings: Valhalla’nın oyununu yaptı. Mobil cihazlara yönelik olarak hazırlanan bu oyun, bu hafta Android ve iOS’a yönelik olarak yayınlandı.

vikings valhalla

Netflix aboneleri, bu yeni oyunu herhangi bir ek ücret ödemeden oynayabiliyor. Ayrıca en azından şimdilik oyunda herhangi bir reklam da yer almıyor. Görünen o ki Netflix’in bugüne kadar geliştirdiği en dikkat çekici oyunlarından biri olan Vikings Valhalla oyununu para kazanmaktan ziyade oyun alanındaki çalışmalarını daha fazla kullanıcıya ulaştırmak için kullanmayı tercih ediyor.

Netflix’in bu yeni oyunu, Emerald City Games ile Tilting Point ortaklığında hazırlandı. Tilting Point, Spongebob: Krusty Cook-Off ve Warhammer: Chaos and Conquest oyunlarıyla tanınıyor. Emerald City Games’in önceki işleri arasında ise Tomb Raider: Reloaded ve Star Trek: Legends yer alıyor.

Age of Empires benzeri bir strateji oyunu olan Vikings Valhalla’da oyuncular, bir viking klanının liderini kontrol ediyor ve bir yandan kendi yurtlarını inşa ederken, bir yandan akınlara ve keşif görevlerine çıkıyor.

Google Pixel 8 ve Pixel 8 Pro’yu görücüye çıkardı