Netflix reklamlı paket şirketi yeniden yükselişe geçirdi

Netflix son çeyrekte yaklaşık 1 milyon abone kaybetti

Son dönemde hızla kan kaybeden Netflix reklamlı paketi ile istediği etkiyi yarattı. Şirketin hisseleri yeniden değer kazanmaya başladı.

Bugün artık eğlence dünyasındaki en büyük rekabet gişede değil dijital platformlar konusunda yaşanıyor. Netflix, Disney, Amazon, Warner Bros. Discovery gibi şirketler bu alanda üstünlük sağlayabilmek ve varlıklarını sürdürebilmek için kıyasıya bir rekabete girmiş durumda. Netflix ilk aşamada bu alanın mutlak lideri olsa da son dönemde kan kaybediyor. Öte yandan Disney+ gibi sonradan açılan dijital platformlar aradaki farkı hızla kapatıyor. Bu yüzden Netflix’in zirvedeki yerini koruması için farklı yollar araması gerekiyor.

İşte bu arayış Netflix’i de reklamlı bir paket sunmaya itti ve bir süredir gündemde olan Netflix reklamlı paket 3 Kasım’da kullanıma sunuldu. Şimdilik belli başlı ülkelerde kullanımda olan bu paketin çıkışıyla birlikte kullanıcıların reklamlı bir Netflix deneyimine nasıl tepki vereceği de belli oldu. Görünüşe bakılırsa Netflix’in reklamlı paket kumarı tutacak.

Netflix reklamlı paket

Bildiğiniz gibi Netflix bu yılın başından beri borsada kan kaybediyor. Şirketin büyüme hızının yavaşlamasına bir de enflasyon nedeniyle artan maliyetler eklenince Netflix bir anda yatırımcıların gözünden düştü ve bu düşüş şirkete pahalıya mal oldu. Hisse değeri adeta çakılan Netflix’in değeri bu yılın başından beri yaklaşık yüzde 50 düştü. Ancak şirketin son çeyrekte abone sayısını yeniden arttırması, bunun üzerine bir de reklamlı paket hamlesinin gelmesi gidişatı tersine çevirmiş gibi duruyor. Çünkü Netflix reklamlı paketin kullanıma sunulmasının ardından yatırımcılar yeniden Netflix’e yöneldi ve bu da şirketin hisse değerinin yeniden artmasını sağladı.

Jeff Bezos servetini hayır kurumlarına bağışlayacak