Elden Ring’den büyük başarı

Elden Ring

Bu yıla damga vuran oyunlardan olan Elden Ring, gördüğü yoğun ilgi sayesinde oyun tarihinin en hızlı satan Japon oyunu oldu.

Bildiğiniz gibi bu yıl oyun dünyasına damga vuran yapım Elden Ring oldu. From Software stüdyosu tarafından geliştirilen oyun, hem eleştirmenlerden hem de oyun severlerden tam not alırken, yılın en çok satan oyunlarından biri olmayı da başardı. Şubat ayında çıktığı günden beri en çok satan oyunlar arasındaki yerini koruyan Elden Ring, bu sayede büyük bir başarıya imza attı.

Dark Souls serisinin arkasındaki isim olan Hidetaka Miyazaki ile Game of Thrones’un yaratıcısı George R.R. Martin’in ortak projesi olan Elden Ring’in sattığı kopya sayısı eylül ayı itibarıyla 17.5 milyona ulaştı. Bu da oyunu tüm zamanların en hızlı satan Japonya yapımı multi-platform oyunu (Nintendo’ya özel çıkan oyunlar değerlendirmeye alınmadı) haline getirdi. Japonya yapımı oyunların oyun dünyasında ne kadar büyük bir role sahip olduğu göz önüne alındığında, bunun büyük bir başarı olduğunu kabul etmemiz gerekiyor.

elden ring

From Software’ın son harikası, bir süre daha en çok satan oyunlar arasında kalacak gibi görünüyor. Bildiğiniz gibi oyun daha dün bu yılki The Game Awards’ta en çok adaylık alan iki oyundan biri olarak gündeme taşındı. Oyun, The Game Awards’ta tam dokuz dalda aday gösterildi ki bunların arasında En İyi Oyun adaylığı da bulunuyor. Elden Ring’in alacağı ödüllerle birlikte yeniden gündeme taşınarak yeni oyuncular çekmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Jeff Bezos servetini hayır kurumlarına bağışlayacak