Google yakında eşi benzeri görülmemiş bir şey deneyecek!

Google yakında eşi benzeri görülmemiş bir şey deneyecek!

Google ayrıntılı görüntülü sohbet kabinleri yakında akıllı bir tasarım çalışması kapsamından çıkıp gerçek hayata geçecek. İşte tüm detaylar.

Ars Technica, şirketin bu yıl içinde “düzenli” testler için bazı kurumsal ortaklarının ofislerine Project Starline prototiplerini kurmaya başlayacağını bildirdi. Başka bir deyişle, Google, “sihirli pencerelerinin” kampüs içi demoların ötesinde nasıl çalıştığını gösterecek. Program ortakları, diğerleri arasında Salesforce, T-Mobile ve WeWork’u içerecek. Kurum içi demolara sağlık, medya ve perakendecilere yayılmış 100’den fazla şirket dahil edilecek.

Google yakında eşi benzeri görülmemiş bir şey deneyecek!

Project Starline, doğal hissi veren bir sistem oluşturmak için etkili bir yöntem. Her katılımcı, gerçekçi bir 3D tasvir oluşturan bir dizi kamera ve kızılötesi projektörün bulunduğu bir kabinde oturuyor ve uzamsal ses yakalama ile sesin o dijital kişinin ağzından geliyormuş gibi görünmesini sağlıyor. Böylece uzakta olsanız da yakındasınız gibi iletişim kuruluyor. Kafa takibi ve 65 inç, 8K gözlüksüz ekran ile birleştiğinde sistem, diğer kişi önünüzde oturuyormuş gibi görünmesini sağlayacak. Bu teorik olarak, bir web kamerası ile bir bilgisayar monitörüne bakarak elde edebileceğinizden daha zahmetsiz toplantılara yol açacak.

Google, bir Project Starline standının maliyetini belirtmemiş olsa da, teknoloji doğası gereği pahalı ve çok fazla yer kaplıyor. Bu sebeple bu teknolojinin küçük işletmeler tarafından dahi kabul edilmesi uzun zaman alacaktır. Ancak zamanla neler olacağını bekleyip göreceğiz desek yanlış olmaz.

Geleceğin Apple iPad’leri Hibrit OLED ekran teknolojisi ile gelecek