Netflix reklamlı paket 1 milyon aboneye ulaştı

Netflix reklamlı paket

Kasım ayında kullanıma sunulan Netflix reklamlı paket, her geçen gün daha fazla kullanıcı çekiyor. Reklamlı paket kullananların sayısı 1 milyonu geçti.

Disney+, Apple TV+, HBO Max gibi güçlü rakiplerin pazara girmesinin ardından dijital platformlar arasındaki mutlak liderliği artık şüpheli hale gelen Netflix, zirvedeki yerini korumak için elinden geleni yapıyor. Hem yeni aboneler çekebilmek hem de elindeki aboneleri tutabilmek için farklı yollar arayan Netflix, tam da bu amaç doğrultusunda reklamlı bir paket hazırladı. Netflix reklamlı paket 3 Kasım’da kullanıma sunuldu.

Bu reklamlı paketin kullanıma sunulmasının ardından gelen ilk bilgiler, bu paketin Netflix’in umduğu kadar fazla ilgi görmediğini gösteriyordu. O dönemde Netflix’e yeni abone olan kullanıcıların en az tercih ettiği paket reklamlı paketti. Ancak aradan geçen sürede Netflix reklamlı pakete olan ilgi kayda değer ölçüde arttı. Şubat ayında abone sayısını iki katına çıkaran reklamlı paket, bu ay da önemli bir kilometre taşını geride bıraktı.

Netflix kurucusu Reed Hastings

Bloomberg tarafından paylaşılan en son verilere göre Netflix reklamlı paket kullanan abonelerin sayısı 1 milyonu geçti. Bu da paketin ilk çıktığı dönemde ortaya çıkan tablonun uzun vadede ortadan kalktığını gösteriyor. Görünen o ki Netflix’in reklamlı paket kumarı sonuç vermeye başlamış. Üstelik bu rakamın bir ay önce derlenen verilerden yola çıkarak hazırlandığı, o günden bu yana hesap paylaşmanın yasaklanmasıyla birlikte abone sayısının daha da artmış olabileceği söyleniyor. Bu da bugün itibarıyla reklamlı paketi kullanan Netflix abonelerinin sayısının 1 milyonun üstünde olabileceğini gösteriyor.

Volkswagen düşük maliyetli elektrikli otomobilini tanıttı