Apple iPhone 15, USB-C bağlantı noktasına sahip olacak

i0

iPhone 15 serisi bu yılda sonbaharın ilk aylarında kullanıcıların karşısına çıkacak. Seri hakkında çeşitli bilgiler ortaya çıkarken uzun süredir konuşulan USB Type-C özelliği konusunda da bilgiler geldi.

Şu an akıllı telefon pazarında kendine has bir bağlantı noktası olan tek telefonlar iPhone modelleri. Bu durum bir ayrıcalık gibi gözükse de aslında bir sıkıntıdan ibaret. Bu durumdan dolayı daha önce Avrupa Birliği kurumu standart bir bağlantı girişini şart koştu. Apple, Avrupa Birliği’nin endüstri genelinde standart bir bağlantı noktası belirleme kararına uymak için hazırlıklarını tamamlamış durumda. 

iPhone 15

Firmaya yakınlığı ile bilinen teknoloji analistlerinden Ming Chi-Kuo, iPhone 15 serisinin USB-C bağlantı noktasının belirli kısıtlamalarla geleceğini söyledi. Şirketin yeni port ile kullanıcıların kullanacağı kabloları fiziksel olarak kısıtlayacağına söyledi. Yani USB-C bağlantısı gelecek ancak bazı kısıtlamalar ve spesifik durumlar olacak. 

Seride yalnızca 15 Pro ve 15 Pro Max, USB 3.2 bağlantı noktalarıyla donatılacak. Öte yandan, temel iPhone 15 ve iPhone 15 Plus, daha yavaş ve eski USB 2.0 standardını kullanıyor olabilir. Bundan etkilenen diğer bir yön, veri aktarım hızlarıdır; yalnızca daha yüksek modellerde, daha pahalı modellerde yalnızca yüksek 40 GB/sn veri aktarımını destekleyen iPad’e benzer yüksek veri aktarımı bulunur. Bu arada, düşük seviyeli iPad’ler yalnızca 480 Mbps’yi destekliyor.

Microsoft, kendi mobil uygulama mağazasıyla Google ve Apple’a rakip olacak