Volkswagen düşük maliyetli elektrikli otomobilini tanıttı

Volkswagen ID. 2all

Volkswagen, 2025’te piyasaya süreceği düşük maliyetli elektrikli otomobilinin örnek alacağı yeni konsept aracı ID. 2all’u tanıttı. Araç, 27 bin dolarlık fiyatıyla iddialı geliyor.

Bildiğiniz gibi otomobil dünyasında şu sıralar ciddi bir dönüşüm yaşanıyor. Yakıtlı otomobillerden elektrikli otomobillere hızla geçiş yapılırken, köklü otomobil üreticileri de yatırımlarını elektrikli otomobil pazarına yönlendiriyor. Son dönemde elektrikli otomobil pazarına önemli yatırımlar yapan bu köklü otomobil üreticilerinin başında ise Volkswagen geliyor. Şimdiden bu alanda ciddi bir varlık gösteren Alman otomobil üreticisi, önümüzdeki birkaç yıl içinde Tesla’yı geride bırakarak bu pazarın en büyüğü olmayı hedefliyor.

Bu amaç doğrultusunda önümüzdeki beş yıl içinde elektrikli otomobil pazarına 193 milyar dolar yatırım yapacağını duyuran Volkswagen, Tesla’yı geçerek lider koltuğuna oturma konusunda kararlı görünüyor. Bu amacına ulaşmak için farklı segmentlerden araçlar piyasaya sürmesi gerektiğinin farkında olan Alman otomobil üreticisi, bu amaç doğrultusunda, yeni düşük maliyetli elektrikli otomobilini tanıttı. ID. 2all adını taşıyan bu araç, 27 bin doların altındaki maliyetiyle özellikle elektrikli otomobil pazarı için oldukça rekabetçi bir fiyatla geliyor.

Volkswagen id2all 2

Volkswagen, şimdilik konsept aşamasında olan ID. 2all’u resmi blog sayfası üzerinden yaptığı bir paylaşımla tanıttı. Alman otomobil üreticisi, ID. 2all’un 450 kilometre menzilinin olacağını açıkladı. Yani araç dolu depoyla tek seferde 450 kilometre yol alabilecek. Öte yandan araçta Travel Assist, IQ.LIGHT ve Electric Vehicle Route Planner gibi teknolojilerin de yer alacağı belirtildi.

Volkswagen id2all 3

ID. 2all bir konsept araç olsa da Alman otomobil üreticisi bu aracı, düşük maliyetli elektrikli otomobilleri için bir yol haritası olarak görüyor. Şirketin yolcu arabaları bölümünün başında yer alan Thomas Schäfer, ID. 2all’un şirketin markasını taşımak istediği geleceğin bir temsili olduğunu söylüyor. Schäfer, elektrikli otomobiller üzerine kuracakları bu gelecekte de kullanıcılara yakın olacaklarını ifade etti.

ID. 2all konsepti üzerinden ilerleyerek düşük maliyetli elektrikli otomobiller üretecek olan Alman otomobil üreticisi, fiyatı 27 bin doların altında olacak ilk seri üretim elektrikli otomobilini 2025’te Avrupa pazarına sunmayı hedefliyor.

Instagram mavi tik paralı oldu