Netflix popüler animelerin yayın haklarını aldı

Netfli popüler animelerin yayın haklarını aldı

Netflix, bir avuç klasik animenın yayın haklarını aldı. Variety, şirketin kısa süre önce Nippon TV ile Berserk, Claymore, Death Note, Parayste: The Maxim ve diğer dokuz gösteri ve filmi dünya çapındaki izleyicilere sunmak için bir anlaşma imzaladığını bildirdi. İşte detaylar.

Yayın hakları alınan bu gruptan Netflix, önce Hunter X Hunter’ı yayınlamayı planlıyor. Yoshihiro Togashi’nin klasik manga serisinin uyarlaması 2 Eylül itibariyle 104 ülkede satışa sunulacak. Death Note ve Hunter X Hunter dahil olmak üzere birkaç oyun, Netflix’in Kuzey Amerika’daki anime kataloğunun yıllardır hedefi olmuştu. Yayın akışı devi bu aralar animeler üzerinde yoğunlaşmış durumda.  Diğer önemli eklemeler arasında Hajime no Ippo: The Fighting!, Monster ve Nana da yer alacak.

netflix

Söz konusu anlaşma aynı zamanda anime hayranlarına sevilen yapımların bazılarını Crunchyroll olmayan bir platformda izleme şansı verecek. Sony, 2020’de yayın hizmetini yaklaşık 1,2 milyar dolara satın aldığından ve Funimation kataloğunu taşımaya başladığından beri, Crunchyroll, denizaşırı anime pazarında önemli bir yol oynuyordu. Anime pazarında önemli isimler arasında yer almaya başlayan yayın akışı devleri arasında bu kapsamda da bir kapışma söz konusu. Bu sebeple şirketler önemli animeleri profillerine ekleyerek birbirine fark atmaya devam ediyor. Hajime No İppo gibi önemli animeleri ekleyince yayın akışı devinin üyelerinde bir artış söz konusu olabilir diyebiliriz.

Instagram konum paylaşımları hakkında açıklama yaptı