Apple Yeni Futbol Turnuvasının Yayın Haklarını Alabilir

Apple futbol

Amerikan futbol ligi MLS’nin yayıncısı olan Apple, FIFA’nın ileride çok ses getirebilecek futbol turnuvasının da yayın haklarına talip oldu.

Bildiğiniz gibi son dönemde Netflix ve Apple TV+ gibi dijital platformlar da spor yayıncılığına girmiş durumda. Zamanla geleneksel TV’nin yerini alma niyetinde olan bu platformlar, canlı yayınlar yapmaya başladıklarından beri önemli spor organizasyonlarının yayın haklarına talip oluyorlar. Nitekim futboldan beyzbola, tenisten otomobil yarışlarına pek çok farklı alanda önemli organizasyonların bu dijital platformlara geçmeye başladığını görüyoruz.

Apple da bu konuda önemli adımlar atan şirketler arasında yer alıyor. Amerikan futbol ligi MLS’nin yayın haklarını elinde bulunduran Amerikalı teknoloji devi, MLS ile adım attığı spor yayıncılığı konusunda şimdi çok daha yükseğe oynuyor. Gelen son bilgilere göre Apple TV+, FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nın yayın hakları için FIFA ile anlaşmak üzere.

apple futbol 2

Dünyanın dört bir yanında futbol takımlarının karşı karşıya geldiği FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 2000 yılından beri düzenleniyor olsa da bugüne kadar futbol dünyasına kayda değer bir yere sahipti. Ancak FIFA çok yakında Kulüpler Dünya Kupası’nı yepyeni bir formata dönüştürecek. Bu dönüşümden sonra FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nın çok daha önemli bir organizasyona dönüşmesi bekleniyor. Zaten FIFA, 32 takımın katılacağı bu yeni formatı, kendi kontrolü dışında kurulmaya çalışılan The Super League’e bir cevap olarak hazırlıyor.

Eğer Apple TV+, FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nın yayın haklarını satın alırsa, 2025’ten itibaren dünyanın en önemli futbol organizasyonlarından birinin yayıncısı haline gelebilir.

Fallout 2. Sezon Çekilecek Mi Belli Oldu