Amazon’dan Önemli Adım: NBA Maçları Artık Prime’da Olacak

NBA amazon

Dijital platformlar spor yayıncısı haline geliyor. Son olarak da Amazon önemli bir adım attı ve NBA maçlarının yayın haklarını aldı.

Bugün artık eğlence dünyasının değişilmez bir parçası olan dijital platform, eskiden TV kanalları aracılığıyla izlediğimiz içerikleri kendi bünyelerine katmaya devam ediyorlar. Son dönemde yaşanan gelişmeler, önümüzdeki dönemde bu platformların spor yayınları için de önemli bir rol üstleneceğini gösteriyor. Futboldan beyzbola, F1 yarışlarından basketbola pek çok spor dalının yayın hakları yavaş yavaş bu platformlara geçiyor.

Bu hafta bu yönde önemli bir adım daha atıldı. Warner Bros. ile olan anlaşması sona eren NBA, maçların yayın hakları için yeni ortaklarla anlaştı. NBA maçlarının haklarını alan bu şirketlerden biri de Amazon oldu. Amazon, Disney ve Comcast’ten oluşan ortaklık, NBA maçlarının yayın haklarını 11 yıllığına almak için toplamda 76 milyar dolar ödeyecek.

nba

Bu anlaşma ile yayın hakları alınan NBA maçları, Disney çatısı altındaki ESPN ve ABC, Comcast çatısı altında yer alan Peacock ve Amazon’un Prime Video’su arasında bölüştürülecek. Her yıl Prime Video’da da çok sayıda NBA maçı yayınlanacak. Şirket bunun için yıllık 1.93 milyar dolar ödeyecek. En büyük payı ödeyecek olan Disney’in yıllık ödemesi ise 2.62 milyar dolar olacak.

Prime Video’nun NBA yayıncısı haline gelmesi, bu platformun daha da fazla kullanıcı çekmesine ve belki de daha önemlisi elinde kullanıcıları daha rahat tutmasına yardım edecektir.

Samsung da Yapay Zeka Telefonlarına Geçiş Yapıyor