Apple Formula 1’in yayın haklarını almaya çalışıyor

Formula 1

Apple TV+’ı spor yayınlarının başlıca adreslerinden birine dönüştürmeye çalışan Apple, şimdi de Formula 1’in yayın hakları için teklif sunmaya hazırlanıyor.

Dünyanın en popüler araba yarışı tunuvası olan Formula 1 bir dönem popülerliğini biraz kaybetmiş olsa da son yıllarda yine eski günlerine döndü ve geniş izleyici kitlelerine ulaşmaya başladı. Netflix’teki Drive to Survive gibi belgesel dizilerinin de katkısıyla yeniden görkemli günlerine dönen F1, bu sayede bir kez daha yayıncıların da elde etmek istediği bir organizasyona dönüştü. Bu yüzden Netflix gibi dijital platformlar da F1’in yayın haklarını almak için uğraşıyor. Ancak gelen son haberler Netflix’in işinin çok zor olabileceğini gösteriyor. Çünkü işin içine Netflix’in bile baş edemeyeceği bir rakip girdi. Bu hafta çıkan haberlere göre Amerikalı teknoloji devi Apple da Formula 1’in yayın haklarını almaya çalışıyor.

Apple TV+ 20 milyona yakın abone sayısını duyurdu

Business F1 dergisinin haberine göre Apple, Formula 1’in yayın haklarını satın almak için kayda değer bir teklif sunmaya hazırlanıyor. Amerikalı teknoloji devinin F1’in yayın haklarının tek sahibi olmak için yıllık 2 milyar dolar teklif edeceği konuşuluyor. Eğer bu söylenti doğru çıkarsa F1’in uluslararası yayın haklarının toplam değeri iki katına çıkmış olacak.

Apple, son dönemde spor alanında önemli yatırımlar yapıyor. Amerikan futbol ligi MLS’nin yayın haklarını alan şirket, MLS Season Pass’in Apple TV+’ta yakaladığı başarıyla daha da cesaretlendi. Bu yüzden F1’in yayın haklarını da alarak Apple TV+’ı spor yayınlarının başlıca adreslerinden birine dönüştürmeyi planlıyor.

Samsung Galaxy S24’ün yeni görselleri sızdırıldı